slider-shadow
    • Tο Aegean College προσφέρει στην Ελλάδα, σε συνεργασία με κρατικό βρετανικό πανεπιστήμιο, ένα υψηλών προδιαγραφών *μεταπτυχιακό πρόγραμμα συμβουλευτικής ψυχολογίας.

     Ένα μεταπτυχιακό ειδικά σχεδιασμένο να προσφέρει υψηλού επιπέδου κατάρτιση καλύπτοντας εύρος Τεχνικών Συμβουλευτικής.

     Με θεματικές που αγγίζουν την ατομική και ομαδική Συμβουλευτική, καθώς και τη Συμβουλευτική Οικογένειας και Ζευγαριών, το μεταπτυχιακό αυτό, στόχο έχει να προσφέρει στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες δεξιότητες που θα τους εντάξουν ενεργά στον Τομέα. Παράλληλα θα αναπτύξει τις ήδη υπάρχουσες δεξιότητές τους μέσω τόσο της θεωρητικής όσο και της βιωματικής διδασκαλίας. Βασικό στοιχείο αποτελεί η εκμάθηση Τεχνικών και Μεθόδων Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης, αναγνωρίζοντας τη σημασία τους όσον αφορά στους επαγγελματίες των οποίων κεντρικό σημείο αναφοράς είναι ο Άνθρωπος.

     Σε όλα τα μαθήματα οι φοιτητές έρχονται σε επαφή τόσο με το θεωρητικό πλαίσιο των διαφορετικών Σχολών Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας όσο και με τις δεξιότητες που απαιτούνται για την πρακτική τους εφαρμογή.

     Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του *προγράμματος συμβουλευτικής ψυχολογίας, αφού καταρτισθούν στις πιο πρόσφατες θεωρητικές εξελίξεις, θα εκπαιδευτούν μέσω μαθημάτων προσομοίωσης και πρακτικής άσκησης αναπτύσσοντας έτσι κριτικό πνεύμα, καθώς και επαγγελματικές και κλινικές δεξιότητες.

     Το *μεταπτυχιακό πρόγραμμα συμβουλευτικής ψυχολογίας συμπεριλαμβάνει σειρά από εργαστηριακή εκπαίδευση και εξατομικευμένη-εποπτευόμενη και αξιολογούμενη κλινική πρακτική σε πλαίσια, φορείς και ιδρύματα με τα οποία το Aegean College συνεργάζεται.

     *υπό έγκριση
    • Τίτλος προγράμματος

     *MSc Counselling (with CBT)
     *Μεταπτυχιακό στην Συμβουλευτική Ψυχολογία

     Διάρκεια προγράμματος

     2 έτη (part-time)

     Γλώσσα διδασκαλίας

     Ελληνικά /Αγγλικά

     Όροι εγγραφής στο πρόγραμμα

     Πτυχίο Ψυχολογίας 
     Αγγλικά: IELTS Level 6.5. or TOEFL score of 575 or 230 computer based (μόνο για αγγλόφωνα προγράμματα)
     Δυνατότητα Αναγνώρισης Μαθημάτων από συναφή προγράμματα υπό προϋποθέσεις

     Συνέχεια σπουδών

     Διδακτορικό

    • Το Aegean College προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές δωρεάν μαθήματα εκμάθησης αγγλικής γλώσσας και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.
      
    • Μαθήματα
     • Θεωρητικές Προσεγγίσεις και Βασικές Δεξιότητες Τεχνικών Συμβουλευτικής (Theoretical perspectives and fundamental skills of experiential counselling techniques)
     • Θεωρητικές Προσεγγίσεις και Βασικές Δεξιότητες Τεχνικών Συμβουλευτικής Οικογένειας (Theoretical perspectives and fundamental skills of experiential family counselling techniques)
     • Θεωρητικές Προσεγγίσεις και Βασικές Δεξιότητες Τεχνικών Συμβουλευτικής Ομάδων (Theoretical perspectives and fundamental skills of experiential group counselling techniques)
     • Εφαρμογή στην Πράξη της Συμβουλευτικής Ζευγαριών και Οικογένειας (Applications to practice of couple and family counselling techniques)
     • Εφαρμογή στην Πράξη της Συμβουλευτικής Ομάδων (Applications to practice of group counselling techniques)
     • Τεχνικές και Μέθοδοι βελτίωσης Προσωπικών και Επαγγελματικών Δεξιοτήτων (Δεξιότητες Προσωπικής Ανάπτυξης) [Techniques and Methods to improve personal and professional skills (Personal Development)]
     • Μεθοδολογία Έρευνας στην Εκπαίδευση (Research Methodology in Education)
     • Μεταπτυχιακή Εργασία (Post-Graduate Dissertation)
    • Το Aegean College διαθέτει κτιριακές εγκαταστάσεις που διασφαλίζουν την άρτια εκτέλεση του εκπαιδευτικού έργου. Τα εργαστήρια, η βιβλιοθήκη, το αναγνωστήριο και οι αίθουσες διδασκαλίας καλύπτουν τις ανάγκες των σπουδαστών και του ακαδημαϊκού προσωπικού και παρέχουν ιδανικές συνθήκες ακαδημαϊκής και επαγγελματικής κατάρτισης. Στα εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών παρέχεται δωρεάν απεριόριστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ προβλέπεται και ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi) εντός των εγκαταστάσεων του Κολεγίου.

     Στο Κολέγιο λειτουργεί Εκπαιδευτικό Portal, στο οποίο οι σπουδαστές αποκτούν πρόσβαση με χρήση προσωπικού κωδικού. Με το Portal οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ύλη των μαθημάτων, να διαβάζουν και να ενημερώνονται για όλες τις παραδόσεις των καθηγητών τους (υπό τη μορφή σημειώσεων), να επικοινωνούν μαζί τους, να συμμετέχουν στο forum του Κολεγίου και να ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις της Γραμματείας, καθώς και για διάφορα θέματα που αφορούν τις σπουδές τους.

  • Πτυχιούχοι από τους χώρους των ανθρωπιστικών, κοινωνικών επιστημών και των επιστημών της υγείας, επαγγελματίες: παιδαγωγοί κι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, ψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι, λογοπεδικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, εργοθεραπευτές, νοσηλευτές κ.λπ. μπορούν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα για να διευρύνουν τις επαγγελματικές τους γνώσεις και δεξιότητές στις Τεχνικές Συμβουλευτικής και Προσωπικής Ανάπτυξης.

Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

210.3211228 & 210.3800811
 
 • "Παρόλο που η επιχείρησή μου είναι μικρή μπόρεσα να κατανοήσω βασικές έννοιες που αφορουν τη λειτουργία της και να εφαρμόσω στην πράξη αυτά που διδάχθηκα." 

   

   Νικόλαος Σαμαρίδης, MBA Leadership & Management Development 

   
 • " The schedule was flexible; lectures were conducted in a professional approach, with adequate resources and support. The experience has been delightful with such a rich culture, warm reception and receiving all the support l needed." 

   

  Nomonde Ncube, MBA Leadership & Management Development with Accounting and Finance

   

   
 • "Παρά την 10ετή προϋπηρεσία μου, βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα μαθήματα όπου είχα την ευκαιρία να μοιραστώ προσωπικές εμπειρίες με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές μου."

   

  Άννα Ακριβίδη, MBA Leadership & Management Development with Human Resources Management

   
 • "Τα τελευταία 18 χρόνια, εργάζομαι σε ένα διεθνή τηλεπικοινωνιακό οργανισμό και ένιωσα πως είναι απαραίτητο για την επαγγελματική μου εξέλιξη να αποκτήσω μία πιστοποίηση των γνώσεων που είχα αποκομίσει, αλλά και να τις εμπλουτίσω με νέες. " 

   

   Πέτρος Γιαννακόπουλος, MBA Leadership & Management Development with Marketing 

   
 • " Εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έγκριτους επαγγελματίες από το χώρο της Ψυχολογίας και άλλων Ανθρωπιστικών επιστημών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου θεωρώ πως κατέχω πολλά εφόδια για τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της Ψυχολογίας." 

   

  Μαρία Πινγκούλη, BSc (Hons) in Psychology