Μαιευτική
slider-shadow
     • Το Aegean College είναι το μοναδικό Κολέγιο στην Ελλάδα που προσφέρει τετραετές προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Μαιευτικής υψηλού επιπέδου, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση του τίτλου BSc (Hons) Midwifery (Applied)/ BSc (Hons) Μαιευτικής.

      Το πανεπιστημιακό πρόγραμμα Μαιευτικής του Aegean College είναι εγκεκριμένο από το Σύλλογο Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθήνας (ΣΕΜΜΑ) και στηρίζεται στην Ευρωπαϊκή Οδηγία 36/2005 και σε όλες τις ισχύουσες νομοθεσίες.
                                                                    
      Το BSc (Hons) Midwifery (Applied) καλύπτει πλήρως το επιστημονικό και εφαρμοσμένο κομμάτι της Μαιευτικής και παρέχει στους σπουδαστές όλες τις προαπαιτούμενες πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις για τη μετέπειτα εκπαιδευτική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία στο επάγγελμα Μαίας-Μαιευτή.

      Το πρόγραμμα σπουδών του BSc (Hons) Midwifery (Applied) περιλαμβάνει 2800 ώρες θεωρητικής διδασκαλίας και 2000 ώρες εργαστηριακών και κλινικών ασκήσεων. Η θεωρητική διδασκαλία προσφέρεται κατά κύριο λόγο από Μαίες – Μαιευτές, μέλη του ΣΕΜΜΑ καθώς και από επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων (Γυναικολόγους, Ψυχολόγους, Διαιτολόγους). Όλοι οι Καθηγητές του τμήματος έχουν ανάλογα ακαδημαϊκά προσόντα, ερευνητικό έργο και σημαντική κλινική εμπειρία στους τομείς τους.

      Την κλινική άσκηση κατευθύνουν και αξιολογούν επιστημονικοί συνεργάτες-μέλη του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Αθήνας (ΣΕΜΜΑ). Η κλινική και πρακτική άσκηση λαμβάνει χώρα σε δημόσια και ιδιωτικά μαιευτήρια και νοσοκομεία, όπως το μαιευτήριο Ιασώ, Ρέα και Έλενα Βενιζέλου καθώς και στο Σωματείο «Ευτοκία». Κατά τη διάρκεια της κλινικής τους άσκησης οι φοιτητές εκπαιδεύονται σε μαιευτικά, νεογνολογικά και γυναικολογικά τμήματα, στην αίθουσα τοκετών, σε εξωτερικά ιατρεία (μαιευτικά και γυναικολογικά), στο χειρουργείο, σε τμήματα προετοιμασίας γονεϊκότητας, στο τμήμα Λοιμώξεων καθώς και σε τμήματα Μητρικού Θηλασμού.
                    

     • Τίτλος προγράμματος

      BSc (Hons) Midwifery  (Applied)
      BSc (Hons) στην Μαιευτική

      Διάρκεια προγράμματος

      4 Έτη

      Γλώσσα διδασκαλίας

      Ελληνικά /Αγγλικά

      Όροι εγγραφής στο πρόγραμμα

      Απολυτήριο Λυκείου ή αντίστοιχο
      6.0 IELTS score 550/213. TOEFL scοre (μόνο για αγγλόφωνα προγράμματα)

      Συνέχεια σπουδών

       Σε προγράμματα μεταπτυχιακού επιπέδου (Master) στην Ελλάδα ή διεθνώς

     • Το Aegean College προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές δωρεάν μαθήματα εκμάθησης αγγλικής γλώσσας και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.
       
     • Μαθήματα 1ου Έτους

      Βιοεπιστήμες στη Μαιευτική-Εμβρυολογία του Ανθρώπου (Biological Sciences for Midwifery-Human Embryology) 
      Αρχές Κλινικής Άσκησης στη Μαιευτική  (Foundations for Clinical Practice) 
      Ανατομία & Φυσιολογία στη Μαιευτική (Introductory Anatomy and Physiology for Midwifery)
      Αρχές Έρευνας στη Μαιευτική (Introduction to Research for Midwifery) 
      Κλινική Άσκηση στη Μαιευτική Φροντίδα Ι (Clinical Practice in Midwifery Care -Basics- I)
      Δεοντολογία Επαγγέλματος: Επαγγελματική Ηθική – Ιστορία και Νομοθεσία της Μαιευτικής (Ethics, History and Legislation of Midwifery)
      Μικροβιολογία-Έλεγχος Λοιμώξεων (Microbiology-Infection control)

      Μαθήματα 2ου Έτους

      Μαιευτική Φροντίδα Λοχείας (Post Birth Care)
      Διατροφή και Υγεία της Γυναίκας (Nutrition and Women’s Health) 
      Μαιευτική Φροντίδα Νεογνού (Neonatal Care)
      Κλινική Άσκηση στη Μαιευτική Φροντίδα ΙΙ (Clinical Practice in Midwifery Care  ΙΙ)
      Μαιευτική Φροντίδα Τοκετού  (Midwifery Care for Birth)
      Αναπαραγωγή και Σεξουαλική Υγεία (Reproduction and Sexual Health)
      Φαρμακολογία για Μαίες-Κλινική  Εφαρμογή (Pharmacology for Midwives- Applied to Practice) 

      Μαθήματα 3ου Έτους

      Ανάπτυξη Δεξιοτήτων στη Προγεννητική Φροντίδα (Developing Skills in Antenatal Care)
      Τεχνολογία στη Μαιευτική (Technology in Midwifery practice) 
      Κλινική Άσκηση στη Μαιευτική Φροντίδα ΙΙΙ (Clinical Practice in Midwifery Care ΙΙΙ)
      Περιγεννητική Ψυχική Υγεία (Perinatal Mental Health)
      Επείγουσες και Υψηλού Κινδύνου Καταστάσεις στη Μαιευτική (High Risk and Emergencies in Obstetrics) 
      Χειρουργική Φροντίδα στη Μαιευτική (Surgical Care)  
      Γυναικολογική Φροντίδα (Gynecological Care)

      Mαθήματα 4ου Έτους

      Διοίκηση Υγείας -Ενσωμάτωση Πρακτικής του Τοκετού (Health Management-Integrating Midwifery Practice)
      Βιοστατιστική, Επιδημιολογία (Biostatistics-Epidemiology)
      Αξιοποίηση Έρευνας  (Research Appreciation)
      Υποστήριξη της μετάβασης στη Γονεϊκότητα (Supporting Transition to Parenthood) 
      Κλινική Άσκηση στη Μαιευτική Φροντίδα ΙV (Clinical Practice in Midwifery Care ΙV)
      Πτυχιακή Εργασία (Dissertation) 
      Πρακτική Άσκηση (Clinical Practice in Midwifery Care V)

       

     • Το Aegean College έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο Εργαστήριο Μαιευτικής. Το Εργαστήριο σχεδιάστηκε με γνώμονα τα πιο πρόσφατα διεθνή εκπαιδευτικά και επαγγελματικά πρότυπα της Επιστήμης της Μαιευτικής, διαθέτοντας υπερσύγχρονο εξοπλισμό που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει: Κλίνες, Χειρουργικό σπαστό κρεβάτι, Θερμοκοιτίδα, Ηλεκτροκαρδιογράφο, Monitor, Ambu Ενηλίκων, Κλειστή Παροχέτευση Θώρακος κ.ά. Για τον ανώδυνο τοκετό το Εργαστήριο διαθέτει ειδική υποδομή (στρώματα, μαξιλάρια διάφορων σχημάτων, μπάλες κ.λπ.). Με τη βοήθεια οπτικοακουστικού εξοπλισμού και προπλασμάτων οι σπουδαστές του προγράμματος εκπαιδεύονται σε θέματα Μαιευτικής.

      Παράλληλα, πραγματοποιούν πρακτική άσκηση σε κλινικούς χώρους (νοσοκομεία, κλινικές, κ.λπ.) υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου προσωπικού, ώστε με βάση τις θεωρητικές τους γνώσεις να συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό των τοκετών και των υπόλοιπων μαιευτικών πράξεων που, βάσει νομοθεσίας, κρίνονται απαραίτητες προς απόκτηση πτυχίου. Οι σπουδαστές αξιολογούνται σε συνεχή βάση από τους καθηγητές, τους κλινικούς συνεργάτες του Κολεγίου και το ακαδημαϊκό προσωπικό του.
     • Οι απόφοιτοι του Aegean College κάτοχοι πτυχίου BSc (Hons) Midwifery (Applied) έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να απασχοληθούν επαγγελματικά σε όλους τους τομείς της Μαιευτικής.

      Μπορούν να παράσχουν υπηρεσίες σε ποικίλους εργασιακούς χώρους στον Ιδιωτικό και τον Δημόσιο Τομέα (Μαιευτήρια, Νοσοκομεία, Κλινικές κ.ά.), καθώς και ως Ελεύθεροι Επαγγελματίες με αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα.


     • Μιχάλης Μώρος, RM, MSc, PhDc, Head of Health School, BSc (Hons) in Midwifery (Applied) Programme Director, Senior Lecturer

      'Aπόφοιτος του τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ Αθήνας, Υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή».
      Εργάστηκε για 10 χρόνια ως Μαιευτής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Υγεία και υπεύθυνος του Εθνικού Προγράμματος για τον προσυμπτωματικό έλεγχο των γυναικών για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στο νομό Κορινθίας για 4 έτη. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών – Μαιευτών Ναυπλίου (ΝΠΔΔ) για 7 έτη και μέλος της συντακτικής ομάδας του επιστημονικού μαιευτικού περιοδικού «Ελευθώ». Είναι μέλος του ΣΕΜΜΑ, της Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας, της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης.
      Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής, πρόεδρος καιμέλος της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής σε περισσότερα από 30 συνέδρια και σεμινάρια. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας σε επιστημονικά συγγράμματα.
      Ερευνητικά του ενδιαφέροντα αποτελούν η ιστορία, η φιλοσοφία και η λαογραφία της Μαιευτικής και της μητρότητας, οι γνωσιακές και ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές καθώς και οι διαταραχές του ύπνου κατά την εμμηνόπαυση. Επιπλέον, η επίδραση του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος στα φαινόμενα της μητρότητας.
      Από το Σεπτέμβριο του 2015 είναι Υπεύθυνος του τμήματος Μαιευτικής καθώς και Επικεφαλής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας του Aegean College.'
       


      Ραλλού Λυμπέρη, RM, MSc, PhDc, Lecturer

      'Απόφοιτος του τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ Αθήνας, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου με θέμα «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» και διπλώματος επαγγελματικής κατάρτισης στην «Προγεννητική & περιγεννητική Ψυχολογία». Είναι υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
      Εργάστηκε ως Μαία σε ιδιωτικό Μαιευτήριο, στο Τμήμα Μαιευτικής της Αθήνας για 8 ακαδημαϊκά έτη (2004-12) ως εργαστηριακός συνεργάτης αλλά και στη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής και από το 2006 στο Σύλλογο Μαιών της Αθήνας (ΝΠΔΔ) . Διετέλεσε Course leader του BSc (Hons) Midwifery για δύο έτη.
      Είναι τακτική ομιλήτρια σε πρόγραμμα του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-ευτών Αθηνών σε σχολεία της Αττικής, με θέμα «Εφηβεία και Αγωγή Υγείας» ενώ συμμετέχει ως ομιλήτρια, εκπαιδεύτρια αλλά και ως μέλος της επιστημονικής-οργανωτικής επιτροπής σε ημερίδες, σεμινάρια και συνέδρια σχετικά με τη μαιευτική και έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες, σχετικές με τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα. Μέλος της Συντακτικής επιτροπής/υπεύθυνη επιμέλειας έκδοσης του επιστημονικού Περιοδικού ΕΛΕΥΘΩ .Μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Δράσης COST (Cooperation for Science & Technology) “Childbirth Cultures, Concerns, and Consequences: Creating a dynamic EU framework for optimal maternity care” 2010-2013.
      Ερευνητικά ενδιαφέροντα: Απώλεια (φυσική-συμβολική), Διαχείριση απώλειας, Πένθος, Προγεννητική εμπειρία και σύνδεση με την ενήλικη ζωή, Ψυχοσυναισθηματικές προεκτάσεις του Μητρικού Θηλασμού, τρόπος πρόσληψης υγείας-ασθένειας-τοκετού. Είναι μέλος του ΣΕΜΜΑ, της Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης.'
       


      Παναγιώτης Κοτζαγεωργίου, MD, MSc, Lecturer

      'Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Παθολογία της Κύησης». Εργάζεται από το 2007 ως Επιμελητής Α’ στη Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ναυπλίου.
      Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων της ειδικότητάς του, έχει παρακολουθήσει περισσότερα από 40 συνέδρια συναφή με τη Γυναικολογία και Μαιευτική και έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας, της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων στη Μαιευτική και Γυναικολογία καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Κολποσκόπησης και Παθολογίας του Τραχήλου.
      Στο τμήμα Μαιευτικής διδάσκει τα αντικείμενα: «Επείγουσες και Υψηλού Κινδύνου καταστάσεις στη Μαιευτική», «Φαρμακολογία» και «Ανατομία».'
       


      Αρετή Αυγουλέα, MD, MSc, PhD, Lecturer

      'Η κ. Αρετή Αυγουλέα είναι Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με θέμα «Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή» και δεύτερου μεταπτυχιακού διπλώματος με θέμα «Μεταβολικές διαταραχές των οστών». Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πανεπιστημιακή Υπότροφος της Β’ Μ/Γ Κλινικής του ΕΚΠΑ, στο τμήμα Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης – Αρεταίειο Νοσοκομείο. Ταμίας της Ελληνικής Εταιρείας Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης και μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης και Ανδρόπαυσης. Μαιευτήρας Γυναικολόγος Τμήματος Κλιμακτηρίου & Εμμηνόπαυσης Κλινικής «Ρέα».
      Η κ. Αυγουλέα έχει πολυετή διδακτική εμπειρία σε τελειόφοιτους φοιτητές της ιατρικής, σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες.
      Έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά, έχει συγγράψει κεφάλαια σε επιστημονικά συγγράμματα και έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε περισσότερα από 40 ελληνικά και διεθνή συνέδρια.'
       


      Ευστρατία Κομσέλη, RM, MSc, PhDc, Lecturer

      'Η κ. Κομσέλη είναι απόφοιτος του τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ Αθήνας, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με θέμα «Παθολογία της Κύησης» και υποψήφια διδάκτωρ του ΕΚΠΑ. Διαθέτει μετεκπαιδεύσεις στην Ψυχοπαθολογία του βρέφους, του παιδιού και του ενήλικα και διαπαιδαγώγησης στην παιδική και εφηβική ηλικία.
      Από το 2007 έως και σήμερα, εργάστηκε σε κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης και σε ιδιωτικό ιατρείο. Έχει παρακολουθήσει συνέδρια και σεμινάρια σχετικά με τη Μαιευτική καθώς και σεμινάρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης. Είναι συνεργάτης του κολλεγίου εδώ και 4 έτη και μέλος του ΣΕΜΜΑ.'
       


      Ειρήνη Ταλιούρη, PhD, Lecturer

      'Η κ. Ειρήνη Ταλιούρη είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 2000 έως και το 2004 εργάστηκε σε ερευνητικά εργαστήρια στο Ι.Τ.Ε και στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης ενώ από το 2007 έως και το 2012 ως εργαστηριακός υπεύθυνος και επιστημονικός συνεργάτης στο εργαστήριο Ανθρώπινης Αναπαραγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης, με βασικά αντικείμενα μελέτης το stress και τα Νευροπεπτίδια CRH, FasL, Urocortin, καθώς και η συμπεριφορά του ιου HPV σε επίπεδο Μοριακής Βιολογίας. Παράλληλα, ασχολήθηκε με την εκπαίδευση φοιτητών (Προπτυχιακών, Μεταπτυχιακών) στα πλαίσια εκπόνησής εργασιών τους στο ερευνητικό εργαστήριο και δούλεψε στην Μικροσκοπία με σκοπό την πειραματική επίδειξη σε φοιτητές αλλά και την εκπονηση ερευνητικών μελετών. Από το 2008 έως και το 2011 εργάσθηκε στην Διοργάνωση των Σεμιναριακών Διαλέξεων Ωνάση σε συνεργασία του ΙΤΕ με το Ίδρυμα Ωνάση. Από το 2014 έως και τώρα ασχολείται με την διδασκαλία στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στην Εκπαίδευση Ενηλικών, σε αντίστοιχες δομές.'
       


      Γεώργιος Κρομμύδας, MD, PhD, Lecturer

      'Ο κ. Κρομμύδας σπούδασε Ιατρική στα Παν/μια Κρήτης και Θεσσαλίας και είναι διδάκτορας της Ιατρικής σχολής του Παν/μίου Θεσσαλίας. Έχει υπηρετήσει ως ειδικευόμενος της Παθολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και έχει διατελέσει συνεργάτης των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Ηπείρου. Έχει διδάξει επί σειρά ετών σε ΚΕΚ, ΙΕΚ και σε μεταπτυχιακά προγράμματα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν σε τομείς της Κοινωνικής Ιατρικής και της Ψυχοφυσιολογίας. Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.'
       


      Ευστάθιος Σκουφάς, MSc, Lecturer

      'Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, απόφοιτος του τμήματος Διαιτολογίας – Διατροφολογίας του ΤΕΙ Κρήτης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του τμήματος της Διαιτολογίας – Διατροφολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με εξειδίκευση στη «Διατροφή και Άθληση». Επιπλέον, είναι απόφοιτος του τμήματος Νοσηλευτικής Β’ του Τ.Ε.Ι. Αθηνών.
      Από το 2012 εργάζεται ως υπεύθυνος τμήματος Διαιτολογίας σε κέντρο ευεξίας και ομορφιάς, ενώ παράλληλα το τελευταίο έτος διατηρεί διαιτολογικό γραφείο. Τα τελευταία 3 έτη είναι συνεργάτης του Aegean Omiros College.
      Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες της ΕΔΔΕ και του ΠΣΔΔ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στη «Σύσταση του Ανθρωπίνου Σώματος» και τη «Διατροφική Αξιολόγηση» με ενεργή συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα του Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου και δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
      Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος και της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.'
       


      Εριφύλλη Τσιρέμπολου, PhD, Lecturer

      'Η Εριφύλλη Τσιρέμπολου είναι Ψυχολόγος. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές είναι στην Γνωστική Νευροψυχολογία με εξειδίκευση στις Νευρο-αναπτυξιακές Διαταραχές. Έχει λάβει το διδακτορικό της δίπλωμα στον τομέα της θεραπευτικής αντιμετώπισης των κοινωνικών και συναισθηματικών ελλειμμάτων των παιδιών με αυτισμό από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι επόπτρια και θεραπεύτρια παιδιών με αυτισμό στον μη κερδοσκοπικό φορέα Ινστιτούτο Συστημικής Ανάλυσης της Συμπεριφοράς, διδάσκει σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και στο Κολλέγιο Aegean Omiros College. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και ξένα συνέδρια και το συγγραφικό της έργο εστιάζεται σε θεραπευτικές παρεμβάσεις που αφορούν παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου.'
       


      Αναστασία Παλαιολόγου, ΜSc, PhDc, Lecturer

      'Η κα Αναστασία Παλαιολόγου είναι Ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με θέμα «Επιστήμη του Στρες και Προαγωγή της Υγείας» στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Είναι υποψήφια Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, είναι Εκπαιδευόμενη Υπαρξιακή-Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια στο Εκπαιδευτικό-Θεραπευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη». Επιστημονικός Συνεργάτης της Β’ Μ/Γ Κλινικής του ΕΚΠΑ, στο τμήμα Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης – Αρεταίειο Νοσοκομείο και Συνεργάτης του ιδίου τμήματος της Γυναικολογικής-Μαιευτικής Κλινικής «Ρέα». Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης και Ανδρόπαυσης. Έχει δύο ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις, μία ξενόγλωσση εργασία προς δημοσίευση καθώς και αρκετές ανακοινώσεις σε Ελληνικά Συνέδρια.'
       


      Μαρία Κοντογιάννη, RM, PgCert., MA.

      'Η κυρία Μαρία Κοντογιάννη είναι Απόφοιτος του τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ Αθήνας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Master of Arts in Midwifery Practice από το Thames Valley University του Λονδίνου με θέμα έρευνας: «What influences women to choose to give birth at home in the city of Athens, Greece?». Έχει εργαστεί ως νοσοκομειακή μαία κι ελεύθερη επαγγελματίας στην Ελλάδα, ενώ ήταν υπεύθυνη κοινοτική και νοσοκομειακή μαία στο Λονδίνο, εκτελώντας τοκετούς στο νοσοκομείο και στο σπίτι.
      Σήμερα είναι εργαστηριακός συνεργάτης στη Μαιευτική σχολή του ΤΕΙ Αθήνας. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων στο εξωτερικό και στην Ελλάδα με πλήθος δημοσιεύσεων σε Ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει συγγράψει κεφάλαια σε επιστημονικά βιβλία. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Home birth, an interview research project on women’s home birth choices». Είναι παντρεμένη και μητέρα μίας κόρης.'
       


      Χρύσα Τέγου, MSc, Lecturer

      'Aπόφοιτος του τμήματος Μαιευτικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκη και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή».
      Εργάστηκε για 12 χρόνια ως Μαία στην Τριτοβάθμια Υγεία και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία Γ.Ν. Παπαγεωργίου Θες/νίκης και Γ.Ν. Αλεξάνδρα Αθηνών.
      Είναι εργαστηριακός συνεργάτης στο Τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Αθηνών τα τελευταία 7 ακαδημαϊκά έτη (2010 - σήμερα) και Lecturer στο τμήμα Μαιευτικής του Aegean College από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.
      Στοχεύοντας στη συνεχιζόμενη επαγγελματική εκπαίδευσή της έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων με θέματα το φυσικό τοκετό, το θηλασμό και την υποστήριξη του νεογνού.
      Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής και μέλος της οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής σε συνέδρια και σεμινάρια σχετικά με τη μαιευτική.
      Είναι μέλος του ΣΕΜΜΑ και της Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας.'
       

       

Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

210.3211228 & 210.3800811
 
 • "Παρόλο που η επιχείρησή μου είναι μικρή μπόρεσα να κατανοήσω βασικές έννοιες που αφορουν τη λειτουργία της και να εφαρμόσω στην πράξη αυτά που διδάχθηκα." 

   

   Νικόλαος Σαμαρίδης, MBA Leadership & Management Development 

   
 • " The schedule was flexible; lectures were conducted in a professional approach, with adequate resources and support. The experience has been delightful with such a rich culture, warm reception and receiving all the support l needed." 

   

  Nomonde Ncube, MBA Leadership & Management Development with Accounting and Finance

   

   
 • "Παρά την 10ετή προϋπηρεσία μου, βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα μαθήματα όπου είχα την ευκαιρία να μοιραστώ προσωπικές εμπειρίες με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές μου."

   

  Άννα Ακριβίδη, MBA Leadership & Management Development with Human Resources Management

   
 • "Τα τελευταία 18 χρόνια, εργάζομαι σε ένα διεθνή τηλεπικοινωνιακό οργανισμό και ένιωσα πως είναι απαραίτητο για την επαγγελματική μου εξέλιξη να αποκτήσω μία πιστοποίηση των γνώσεων που είχα αποκομίσει, αλλά και να τις εμπλουτίσω με νέες. " 

   

   Πέτρος Γιαννακόπουλος, MBA Leadership & Management Development with Marketing 

   
 • " Εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έγκριτους επαγγελματίες από το χώρο της Ψυχολογίας και άλλων Ανθρωπιστικών επιστημών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου θεωρώ πως κατέχω πολλά εφόδια για τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της Ψυχολογίας." 

   

  Μαρία Πινγκούλη, BSc (Hons) in Psychology