OMIROS EDUCATIONAL GROUP
AegeanCollege logo
Αθήνα
210 3211228
Πειραιάς
210 4220015
Λάρισα
241 1100001
Θεσσαλονίκη
2311 256619

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 6ο Ναυτιλιακό Συνέδριο

Ο κόσμος της Ναυτιλίας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το 6ο Ναυτιλιακό Συνέδριο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Μαΐου 2024 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το 6ο Ναυτιλιακό Συνέδριο που διοργανώθηκε από τη Σχολή Ναυτιλιακών Σπουδών του Aegean College.

Στο φετινό συνέδριο παρευρέθηκαν καταξιωμένοι επαγγελματίες και ακαδημαϊκοί του τομέα της Ναυτιλίας στην Ελλάδα και διεθνώς.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ως επίσημοι προσκεκλημένοι ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Παππάς και οι βουλευτές Πειραιά Κώστας Κατσαφάδος, Νίκος Βλαχάκος και Γιώργος Βρεττάκος.

Τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημήτρης Καρύδης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτισμού, Γιάννης Χατζηαλέξης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, Δημήτρης Βλαχάκος.

Το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλειος Κορκίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Έρρικα Πρεζεράκου και η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Μαριάννα Τουμαζάτου.

Οι επίσημοι που μίλησαν στο Κανάλι Ένα 90,4 που ήταν χορηγός επικοινωνίας τόνισαν τη σημαντικότητα της εκπαίδευσης και της εξέλιξης στον τομέα της Ναυτιλίας. Δείτε το βίντεο εδώ.

Η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Έρρικα Πρεζεράκου στο 6ο Ναυτιλιακό Συνέδριο του Aegean College

Το θέμα του φετινού Συνεδρίου ήταν «Η Εκπαίδευση ως Κύριο Εργαλείο Ενσωμάτωσης των Πρόσφατων Εξελίξεων στη Ναυτιλία» και οι βασικοί άξονες συζητήσεων ήταν η σπουδαιότητα της εκπαίδευσης στη Ναυτιλία, οι νέες τάσεις του κλάδου, καθώς και τα εργαλεία ανάπτυξης των δεξιοτήτων των μελλοντικών στελεχών.

Στο κοινό απευθύνθηκε ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ, Νικόλαος Μακρυπλίδης, ο οποίος ανέφερε: “Η σημερινή μέρα έχει ως στόχο να φέρει κοντά τον ακαδημαϊκό κλάδο και τους φοιτητές με την αγορά εργασίας και τη ναυτιλιακή πρακτική. Η Ναυτιλία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας, γι’ αυτό το λόγο η εκπαίδευση καλείται να διαμορφώσει επαγγελματίες με δεξιότητες που μπορούν να ανταποκριθούν όχι μόνο στις ανάγκες του παρόντος, αλλά και στις προκλήσεις των επόμενων δεκαετιών. Τιμάμε και στηρίζουμε τον Πειραιά και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που και εσείς στηρίζετε την προσπάθειά μας”.

Με αφορμή το συνέδριο η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ελλάδας, Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε σχετικά: “Η Ναυτιλία αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Στο Υπουργείο Εργασίας, θεωρούμε ότι η εκπαίδευση καλείται να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των γνώσεων των στελεχών, αποτελώντας το μυστικό της επιτυχίας σε έναν τόσο απαιτητικό και δυναμικό κλάδο όπως η Ναυτιλία. Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει πως είναι αποφασισμένη να στηρίξει κάθε είδους καινοτομία και πρωτοβουλία. Είναι εξαιρετικά αισιόδοξο το γεγονός ότι μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες, προσδοκίες και επιδιώξεις με αξιόλογους εκπαιδευτικούς ομίλους όπως το Aegean College. Στη προσπάθεια αυτή θα είμαστε συνοδοιπόροι”.

Η εκπαίδευση ως κρίσιμος παράγοντας ανάπτυξης των δεξιοτήτων των μελλοντικών στελεχών

Το πρώτο μέρος του συνεδρίου με συντονιστή τον Θεόδωρο Χουλιάρα, Bod President της UPoil Tankers INC & UPoil Trading Ltd/ Ceo of UPyachting Management plc και ομιλητές τους Σπύρο Γκούμα, CEO της SQLearn, τον Παναγιώτη Γαβαλά, Director of Operations της IQ Solutions SA., την Δρ. Ιωάννα Μπακούνη, Learning & Development Manager της Maersk Training | Senior HR Lecturer του Aegean College | Academic Course Director της Lloyd’s Maritime Academy, τον Κωνσταντίνο Άγα, Training Manager/ Instructional Designer των Dynacom Tankers Management, Ltd., Dynagas Ltd – Sea Traders S.A., τον Καπτ. Χρήστο Γιαννειό, Crew Manager της Niovis Shipping Co. S.A.,τον  Αλέξη Τζωρτζόπουλο, Senior Lead Tutor της Bureau Veritas και τον Στέργιο Χαρισιάδη, Managing Director της Hermes-Harisiadis S.A./ Founder of Hermes-Bosphorus, αφορούσε τις δεξιότητες που πρέπει να διαθέτουν τόσο τα υπάρχοντα όσο και τα νεοεισερχόμενα στελέχη του ναυτιλιακού κλάδου.

Έμφαση δόθηκε στις ανάγκες των σύγχρονων ναυτιλιακών και παραναυτιλιακών εταιρειών και στους τρόπους ενσωμάτωσης σύγχρονων μεθόδων στις υπάρχουσες πρακτικές.

Η εκπαίδευση ως βασικό εργαλείο υλοποίησης των στόχων της ναυτιλίας του μέλλοντος

Το δεύτερο μέρος του συνεδρίου με συντονιστή τον Γιώργο Ξηραδάκη, Πρόεδρο της Ένωσης Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας & Founder- Managing Director της XRTC BUSINESS CONSULTANTS, εστίασε στην ενεργειακή μετάβαση του κλάδου της ναυτιλίας και την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών.

Ομιλητές του δεύτερου panel ήταν οι Δρ. Θανάσης Καρλής, Strategic Planning and Marketing Officer της Piraeus Port Authority Sa., Βασίλης Μάμαλης, Εκτελεστικό Διευθυντή της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), Δρ. Ευάγγελος Δαρούσος, Ναυτιλιακό Οικονομολόγο, Καθηγητή του Aegean College, Αντώνιος Στελλιάτος, Πρόεδρο της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ), Κωνσταντίνος Οικονόμου, Διευθυντή Ναυτιλιακών Δανείων στην Παγκρήτια Τράπεζα, Capt. Γεώργιος Βλάχος Training Consultant στο Cosmos Nautical Training Centre και Γεώργιος Χαρτοφύλης, Senior Claims Manager – Lawyer στη West of England P&I Club.

Μετά το πέρας του συνεδρίου ακολούθησε Networking Event στο St’ Nicholas Business Club.

Γνώρισε τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Aegean College!

Συνεργασία με το University of Essex

Επικοινωνήστε μαζί μας


  Είμαι ενήμερος για την Πολιτική Απορρήτου και συγκατατίθεμαι

  phone icon Contact Aegean College.

  Τηλεφωνικό κέντρο:

  2103211228

  Email:

  info@aegeancollege.gr