slider-shadow
     • Tο Aegean College προσφέρει στην Ελλάδα ένα υψηλών προδιαγραφών μεταπτυχιακό προσχολικής αγωγής, το οποίο οδηγεί στην απόκτηση του τίτλου MSc Early Childhood Education (Μεταπτυχιακό στην Προσχολική και Πρώιμη Σχολική Εκπαίδευση). 

      Το πρόγραμμα MSc Early Childhood Education είναι συνολικής διάρκειας δύο ετών και απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα πτυχιούχων και επαγγελματιών, όπως παιδαγωγούς, δασκάλους, βρεφονηπιοκόμους, σχολικούς συμβούλους, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές και άλλους επαγγελματίες που εργάζονται σε σχετικούς με την εκπαίδευση τομείς. Πρόκειται για ένα ευέλικτο πρόγραμμα, το οποίο δίνει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο εξειδικεύσεις, της προσχολικής αγωγής και αυτής για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

      Το MSc Early Childhood Education στοχεύει στο να αναπτύξει τα επαγγελματικά και ακαδημαϊκά προσόντα των σπουδαστών και αποτελεί μία γερή βάση για απόκτηση διδακτορικού. 
      Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του MSc Early Childhood Education θα έχουν τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε συνεργαζόμενους φορείς του Aegean College.

       
     • Τίτλος προγράμματος

      MSc Early Childhood Education
      Μεταπτυχιακό στην Προσχολική και Πρώιμη Σχολική Εκπαίδευση

      Διάρκεια προγράμματος

      2 έτη (part-time)

      Γλώσσα διδασκαλίας

      Ελληνικά /Αγγλικά

      Όροι εγγραφής στο πρόγραμμα

      Πτυχίο Παιδαγωγικών, Νηπιαγωγικών, Βρεφονηπιακών σπουδών, Ψυχολογίας και Λογοθεραπείας
      Αγγλικά: IELTS Level 6.5. or TOEFL score   of 575 or 230 computer based (μόνο για αγγλόφωνα προγράμματα)
      Δυνατότητα Αναγνώρισης Μαθημάτων από συναφή προγράμματα υπό προϋποθέσεις 

      Συνέχεια σπουδών

      Διδακτορικό

     • Το Aegean College προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές δωρεάν μαθήματα εκμάθησης αγγλικής γλώσσας και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.
     • Μαθήματα
      • Θεωρίες Παιδικής Ηλικίας και Αγωγής (Theories of Childhood and Education)
      • Ανάπτυξη Ηγεσίας στην Προσχολική και Πρώιμη Σχολική Αγωγή (Developing Leadership for Early Childhood)
      • Σύγχρονα Θέματα στην Προσχολική και Πρώιμη Σχολική Αγωγή (Contemporary Issues in Early Years Education)
      • Πολυπολιτισμική Εκπαίδευση και Πολυγλωσσικές Τάξεις (Multicultural Education and Multilingual Classes)
      • Δεξιότητες Συμβουλευτικής και Επαγγελματικές Δεξιότητες για Παιδαγωγούς (Counselling and Professional Skills for Educators)
      • Ανάπτυξη, Μάθηση και Αναλυτικό Πρόγραμμα (Development, Learning and Curriculum)
      • Μεθοδολογία Έρευνας στην Εκπαίδευση (Research Methodology in Education) 
      • Μεταπτυχιακή Εργασία (Post-Graduate Dissertation) 
     • Το Aegean College έχει δημιουργήσει και λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του ένα υπερσύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδαγωγικών Τμημάτων.
      Το Εργαστήριο σχεδιάστηκε με γνώμονα τα πιο πρόσφατα διεθνή εκπαιδευτικά και επαγγελματικά πρότυπα στον τομέα της Παιδαγωγικής. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα χώρο προσομοίωσης επαγγελματικών συνθηκών.

      Η περιμετρική διάταξη των πάγκων ευνοεί την πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία μεταξύ καθηγητών και σπουδαστών, ενώ οι ειδικά διαμορφωμένες παιδαγωγικές «γωνιές» θυμίζουν αρκετά μία τυπική αίθουσα νηπιαγωγείου. 

      Το Εργαστήριο διαθέτει κρουστά και άλλα μουσικά όργανα, CD players για το μάθημα της μουσικοκινητικής αγωγής, κατασκευαστικό και υλικό χειροτεχνίας για το μάθημα των εικαστικών τεχνών, καθώς και κουκλοθέατρο με το αντίστοιχο υλικό για το εργαστήριο κουκλοθεάτρου.

      Η έκταση της αίθουσας επιτρέπει τη διεξαγωγή βιωματικών μαθημάτων, όπως ψυχοκινητική αγωγή, θεατρικό παιχνίδι και την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και σεμιναρίων.

      Οι σπουδαστές, ωστόσο, αναπτύσσουν επαγγελματικές δεξιότητες σε όλους τους τομείς της φροντίδας, της εκπαίδευσης και της αγωγής των παιδιών της προσχολικής ηλικίας κάνοντας την πρακτική τους άσκηση σε συνεργαζόμενους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
       
     • Οι απόφοιτοι του Aegean College κάτοχοι πτυχίου MSc Early Childhood Education θα αναπτύξουν ηγετικές εκπαιδευτικές δεξιότητες και θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν με παιδιά διαφορετικών ηλικιών, γνωρίζοντας επιπλέον τεχνικές εκπαίδευσης παιδιών που προέρχονται από ποικίλο πολιτισμικό περιβάλλον.
      Μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες σε πληθώρα εργασιακών χώρων στον Ιδιωτικό και τον Δημόσιο Τομέα (παιδικούς σταθμούς, σχολεία, νηπιαγωγεία κ.ά.), καθώς και ως Ελεύθεροι Επαγγελματίες με αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα.  
      Προετοιμάζονται, επίσης, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,ώστε να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε διδακτορικό επίπεδο.

     • Φανή Νασίκα

      'Η Δρ. Φανή Νασίκα είναι διδάκτωρ του τμήματος Clinical Language Sciences του Πανεπιστημίου του Reading (Ηνωμένο Βασίλειο). Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στη Γλωσσολογία, και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Essex, στον τομέα των Γλωσσικών Διαταραχών. Επίσης, είναι διπλωματούχος μεταφράστρια από το Institute of Linguists Educational Trust του Λονδίνου. Διδάσκει στο Aegean Omiros College από το 2007, στα προγράμματα HND στη Λογοθεραπεία, BSc in Clinical Speech and Language Science, ΒSc in Early Childhood Education with Special Needs και MSc in Early Childhood Education with Special Needs. Επιπλέον, έχει διδάξει Ψυχογλωσσολογία στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Τέλος, ασχολείται με την έρευνα στις γλωσσικές διαταραχές, με κύριο αντικείμενο την αφασία.'
       


      Γεωργία Κρεμμύδα

      'Η Κρεμμύδα Γεωργία είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη Γλωσσολογία και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου Κατάκτηση και Διδακτική της Ν. Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης γλώσσας του Τομέα της Γλωσσολογίας του Ε.Κ.ΠΑ. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ως καθηγήτρια-γλωσσολόγος στο Aegean Οmiros College σε συνεργασία με το Canterbury Christ Church University, στα προγράμματα BSc Clinical Speech and Language Science, BSc Early Childhood Education και MSc Early Childhood Education. Επιπλέον, ασχολείται με τη διδασκαλία της Νέας Ελληνικής ως ξένης γλώσσας (κυρίως σε ενήλικες), της Αγγλικής, των Αρχαίων Ελληνικών κλπ. Στο παρελθόν, συμμετείχε ως γλωσσολόγος – επισημειώτρια στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΒΟΕΜΙΕ (Bootstrapping ontology evolution with multimedia information extraction) στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε (Δημόκριτος).'
       


      Θεοδοσία Θωμά PhD, MSc, Med, rogramme Director, Lecturer MSc Early Childhood Education with Special Needs

      'H Δρ Θωμά Θεοδοσία είναι διδάκτωρ της σχολής Graduate School of Education του Πανεπιστημίου του Exeter (UK) με εξειδίκευση στη δυσλεξία, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MEd in Special Educational Needs και μεταπτυχιακού τίτλου MSc in Educational Research της σχολής School of Education and Lifelong Learning του Πανεπιστημίου του Exeter (UK) και απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας (κατεύθυνση Ψυχολογίας) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον, της έχει απονεμηθεί υποτροφία τριετούς διάρκειας από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αδελφών Π. Μπάκαλα για την υλοποίηση της ερευνητικής της πρότασης σε επίπεδο διδακτορικών σπουδών.
      Εργάζεται ως Programme Academic Director του Μεταπτυχιακού προγράμματος ΜSc in Early Childhood Education with Special Needs που προσφέρει το Aegean Omiros College σε συνεργασία με το Canterbury Christ Church University και ως εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής σε δημόσια σχολεία ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Exeter. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσεις στον τομέα της ειδικής αγωγής. Επιπλέον, η Δρ. Θωμά έχει κατάρτιση στην αξιολόγηση ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών και το σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων διαφοροποιημένης διδακαλίας και ενταξιακής εκπαίδευσης. Τέλος, τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται τις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, την ένταξη και ζητήματα ηθικής στην έρευνα ατόμων με ειδικές ανάγκες. '
       

Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

210.3211228 & 210.3800811
 
 • "Παρόλο που η επιχείρησή μου είναι μικρή μπόρεσα να κατανοήσω βασικές έννοιες που αφορουν τη λειτουργία της και να εφαρμόσω στην πράξη αυτά που διδάχθηκα." 

   

   Νικόλαος Σαμαρίδης, MBA Leadership & Management Development 

   
 • " The schedule was flexible; lectures were conducted in a professional approach, with adequate resources and support. The experience has been delightful with such a rich culture, warm reception and receiving all the support l needed." 

   

  Nomonde Ncube, MBA Leadership & Management Development with Accounting and Finance

   

   
 • "Παρά την 10ετή προϋπηρεσία μου, βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα μαθήματα όπου είχα την ευκαιρία να μοιραστώ προσωπικές εμπειρίες με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές μου."

   

  Άννα Ακριβίδη, MBA Leadership & Management Development with Human Resources Management

   
 • "Τα τελευταία 18 χρόνια, εργάζομαι σε ένα διεθνή τηλεπικοινωνιακό οργανισμό και ένιωσα πως είναι απαραίτητο για την επαγγελματική μου εξέλιξη να αποκτήσω μία πιστοποίηση των γνώσεων που είχα αποκομίσει, αλλά και να τις εμπλουτίσω με νέες. " 

   

   Πέτρος Γιαννακόπουλος, MBA Leadership & Management Development with Marketing 

   
 • " Εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έγκριτους επαγγελματίες από το χώρο της Ψυχολογίας και άλλων Ανθρωπιστικών επιστημών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου θεωρώ πως κατέχω πολλά εφόδια για τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της Ψυχολογίας." 

   

  Μαρία Πινγκούλη, BSc (Hons) in Psychology