Πληροφορική
slider-shadow
     • Tο BSc (Hons) Computing and Information Systems που προσφέρει το Aegean College είναι ένα τριετές πρόγραμμα σπουδών που σκοπό έχει να εισαγάγει τους σπουδαστές στο χώρο της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών.

      Βασικό αντικείμενο του Προγράμματος Σπουδών είναι η επιστήμη της Πληροφορικής καθώς και οι προεκτάσεις και εφαρμογές της στην ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων, δηλαδή στην ανάπτυξη προϊόντων Λογισμικού, στη διαχείριση Βάσεων Δεδομένων αλλά και στις εμπορικές δραστηριότητες στο χώρο του Διαδικτύου.

      Στο πρόγραμμα BSc (Hons) Computing and Information Systems δίνεται έμφαση σε τομείς ιδιαίτερης αξίας στην αγορά εργασίας, όπως ο Προγραμματισμός, η Ανάπτυξη Εφαρμογών και οι Βάσεις Δεδομένων, ενώ περιλαμβάνει και μαθήματα που συνδυάζουν την Πληροφορική με τις οικονομικές δραστηριότητες και τις εφαρμογές στο Διαδίκτυο.

      Παράλληλα, οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε σεμινάρια, διαλέξεις, ομαδικές εργασίες και να κάνουν πρακτική άσκηση στα σύγχρονα και άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια της Σχολής Πληροφορικής του Aegean College.

      Το πολυδιάστατο προπτυχιακό πρόγραμμα BSc (Hons) Computing and Information Systems έχει αναπτυχθεί για να καλύψει τις ανάγκες της ελληνικής και διεθνούς αγοράς στο χώρο της Πληροφορικής και των Πληροφοριακών Συστημάτων, του Προγραμματισμού Συστημάτων Η/Υ και διαχείρισης Βάσεων Δεδομένων, πεδία μεγάλης ζήτησης στελεχών και επιστημόνων.
     • Τίτλος προγράμματος

      BSc (Hons) Computing and Information Systems 
      BSc (Hons) στην Επιστήμη των Υπολογιστών και Πληροφοριακών Συστημάτων

      Διάρκεια προγράμματος

      3 Έτη

      Γλώσσα διδασκαλίας

      Ελληνικά /Αγγλικά

      Όροι εγγραφής στο πρόγραμμα

      Απολυτήριο Λυκείου ή αντίστοιχος τίτλος
      6.0 IELTS score, 570 TOEFL score (μόνο για αγγλόφωνα προγράμματα)

      Συνέχεια σπουδών

      Σε προγράμματα μεταπτυχιακού επιπέδου (Master) στην Ελλάδα ή διεθνώς

     • Το Aegean College προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές δωρεάν μαθήματα εκμάθησης αγγλικής γλώσσας και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.
     • Μαθήματα 1ου Έτους

      Επαγγελματικά Θέματα στην Επιστήμη των Υπολογιστών (The Computing Professional)
      Εισαγωγή στον Προγραμματισμό (Introduction to Programming)
      Βασικές Αρχές Ανάπτυξης Λογισμικού (Principles of Software Development)
      Συστήματα Υπολογιστών (Computer Systems)
      Ανάπτυξη Εμπορικών Εφαρμογών (Application Development)
      Ηλεκτρονικό Εμπόριο και Ανάπτυξη Διαδικτυακών Εφαρμογών (E-Commerce and Web Development)
     • Μαθήματα 2ου Έτους

      Τεχνολογία Λογισμικού (Software Engineering)
      Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός (Object-Oriented Programming)
      Ανάπτυξη Εφαρμογών Βάσεων Δεδομένων με την SQL (Developing Database Systems with SQL)
      Προγραμματισμός Εφαρμογών στο Web 2.0 (Interactive Web Programming)
      Ηθικά και Νομικά Θέματα στην Επιστήμη των Υπολογιστών (Computer Law and Ethics)
      Δίκτυα Υπολογιστών (Data Communication Networks)
     • Μαθήματα 3ου Έτους

      Πτυχιακή Εργασία (Individual Project)
      Προηγμένα Θέματα στον Προγραμματισμό Η/Υ (Advanced Programming)
      Προηγμένα Θέματα Βάσεων Δεδομένων με την Oracle (Advanced Database Development with Oracle)
      Λειτουργικά Συστήματα (Operating Systems Administration)
      Ειδικά Θέματα στην Τεχνολογία Web (Current Issues in Web Technology)
     • Το Aegean College διαθέτει κτιριακές εγκαταστάσεις που διασφαλίζουν την άρτια εκτέλεση του εκπαιδευτικού έργου. Τα εργαστήρια, η βιβλιοθήκη, το αναγνωστήριο και οι αίθουσες διδασκαλίας καλύπτουν τις ανάγκες των σπουδαστών και του ακαδημαϊκού προσωπικού και παρέχουν ιδανικές συνθήκες ακαδημαϊκής και επαγγελματικής κατάρτισης. Στα εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών παρέχεται δωρεάν απεριόριστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ προβλέπεται και ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi) εντός των εγκαταστάσεων του Κολεγίου. Στο Κολέγιο λειτουργεί Εκπαιδευτικό Portal, στο οποίο οι σπουδαστές αποκτούν πρόσβαση με χρήση προσωπικού κωδικού. Με το Portal οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την ύλη των μαθημάτων, να διαβάζουν και να ενημερώνονται για όλες τις παραδόσεις των καθηγητών τους (υπό τη μορφή σημειώσεων), να επικοινωνούν μαζί τους, να συμμετέχουν στο forum του Κολεγίου και να ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις της Γραμματείας, καθώς και για διάφορα θέματα που αφορούν τις σπουδές τους.

   • Οι σπουδές στην Επιστήμη της Πληροφορικής και των Πληροφοριακών Συστημάτων θα δώσουν στους απόφοιτους του Προγράμματος BSc (Hons) Computing and Information Systems τη δυνατότητα να αναλάβουν μια σειρά από διαφορετικούς ρόλους στον κλάδο της πληροφορικής, όπως προγραμματιστές συστημάτων λογισμικού και Web εφαρμογών, προγραμματιστές/διαχειριστές συστημάτων Βάσεων Δεδομένων, διαχειριστέςσυστημάτων Η/Υ, κλπ.

    Οι κάτοχοι του τίτλου BSc (Hons) Computing and Information Systems θα έχουν τη δυνατότητα να πιστοποιηθούν ως μέλη στο BCS (British Computing Society) επιδιώκοντας να προωθήσουν τον εαυτό τους αξιοποιώντας τις υπηρεσίες υποστήριξης και ενημέρωσης ως μέλη του BCS στον κόσμο της πληροφορικής σε όλο τον κόσμο.

    Επίσης οι απόφοιτοι του προγράμματος BSc (Hons) Computing and Information Systems θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε πιο εξειδικευμένα γνωστικά αντικείμενα σε μεταπτυχιακά προγράμματα, όπου θα μπορούν να μελετήσουν συγκεκριμένες γνωστικές περιοχές της επιστήμης των υπολογιστών με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.


  • Δημήτριος Κόγιας

   'Ο Δημήτριος Κόγιας γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Το 1996 εισήχθη μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις στο τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ από το οποίο απεφοίτησε το 2001 ενώ το Δεκέμβριο του 2004 έλαβε από το ΕΚΠΑ (Τμήματα Πληροφορικής και Φυσικού) μεταπτυχιακό τίτλο στην Ηλεκτρονική και τη Ραδιοηλεκτρολογία. Τον Μάιο του 2010 έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα Θετικών Επιστημών από το ΕΚΠΑ (Τμήμα Πληροφορικής). Η διατριβή του ήταν πάνω σε αλγορίθμους μετάδοσης Πληροφορίας σε διάφορες τοπολογίες Μη Δομημένων Δικτύων Υπολογιστών.
   Από το 2012 εργάζεται ως Καθηγητής Πληροφορικής στο Aegean College και στο ΙΕΚ Όμηρος, ενώ από το 2002 εργάζεται σαν Εργαστηριακός Συνεργάτης στο Τμήμα Ηλεκτρονικής του AEI Πειραιά T.T. Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής σε ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά προγράμματα ενώ έχει πάρει μέρος σε συνέδρια και οι εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε κεφάλαια βιβλίων. Είναι κάτοχος της πιστοποίησης CCNA και τα ερευνητικά του διαφέροντα περιλαμβάνουν το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (Internet of Things, IoT), ασφάλεια στο IoT, αλγόριθμους διάδοσης πληροφορίας σε δυναμικά Δικτυακά Περιβάλλοντα και σε δίκτυα Αισθητήρων (Sensor Networks).'
    


   Γεώργιος Μπαγλατζής, CISA, MSc in Information Systems, BSc in Computer Science

   'Απόφοιτος του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με θέμα “Πληροφοριακά Συστήματα” του τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλώματος επαγγελματικής πιστοποίησης στην «Ελεγκτική Πληροφοριακών Συστημάτων» (Certified Information Systems Auditor).
   Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως Ελεγκτής Πληροφοριακών Συστημάτων στην KPMG (9/2012 – 11/2014), ενώ πλέον αποτελεί Στέλεχος του Τομέα Ελέγχου Πληροφοριακών Συστημάτων, Data Analytics & Forensics Ομίλου Εθνικής Τράπεζας (11/2014 – σήμερα). Παράλληλα με τις μεταπτυχιακές του σπουδές εργάστηκε στο I.Ε.Κ. Όμηρος και στο Κολλέγιο (2009-2011) ως Εισηγητής Πληροφορικής και πλέον συνεργάζεται από το 2015 με το Aegean Omiros College έχοντας υπό την επίβλεψή του τα μαθήματα “The Computing Professional” και “Computer Law and Ethics”. Στα ενδιαφέροντά του συγκαταλέγονται θέματα Ασφάλειας Πληροφοριών και Computer Forensics.'
    

Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

210.3211228 & 210.3800811
 
 • "Παρόλο που η επιχείρησή μου είναι μικρή μπόρεσα να κατανοήσω βασικές έννοιες που αφορουν τη λειτουργία της και να εφαρμόσω στην πράξη αυτά που διδάχθηκα." 

   

   Νικόλαος Σαμαρίδης, MBA Leadership & Management Development 

   
 • " The schedule was flexible; lectures were conducted in a professional approach, with adequate resources and support. The experience has been delightful with such a rich culture, warm reception and receiving all the support l needed." 

   

  Nomonde Ncube, MBA Leadership & Management Development with Accounting and Finance

   

   
 • "Παρά την 10ετή προϋπηρεσία μου, βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα μαθήματα όπου είχα την ευκαιρία να μοιραστώ προσωπικές εμπειρίες με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές μου."

   

  Άννα Ακριβίδη, MBA Leadership & Management Development with Human Resources Management

   
 • "Τα τελευταία 18 χρόνια, εργάζομαι σε ένα διεθνή τηλεπικοινωνιακό οργανισμό και ένιωσα πως είναι απαραίτητο για την επαγγελματική μου εξέλιξη να αποκτήσω μία πιστοποίηση των γνώσεων που είχα αποκομίσει, αλλά και να τις εμπλουτίσω με νέες. " 

   

   Πέτρος Γιαννακόπουλος, MBA Leadership & Management Development with Marketing 

   
 • " Εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έγκριτους επαγγελματίες από το χώρο της Ψυχολογίας και άλλων Ανθρωπιστικών επιστημών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου θεωρώ πως κατέχω πολλά εφόδια για τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της Ψυχολογίας." 

   

  Μαρία Πινγκούλη, BSc (Hons) in Psychology