slider-shadow
Συμμετοχή Φοιτητών του Aegean College στο Συνέδριο του Canterbury Christ Church University

Οι προπτυχιακοί φοιτητές  του τμήματος λογοθεραπείας του Aegean College

Σουρβίνος Σταμάτης, Ρόζης Μάριος, Κοκκίνου Αθηνά, Βουκούνη Αλεξάνδρα, Πετράκη Βασιλική, Μαρία Μωριάτη και Κοτοπούλου Άλκηστη συμμετείχαν με επιτυχία στο συνέδριο που διοργανώθηκε από το Canterbury Christ Church University στο Canterbury με θέμα Making A Difference for Speech and Language Therapy και πραγματοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2016 στο Canterbury.
Καλεσμένη εισηγήτρια ήταν και η υπεύθυνη σπουδών  του Aegean College Κατερίνα Αφαντενού η οποία παρουσίασε τελευταία δεδομένα στην Ειδική Γλωσσική Διαταραχή με θέμα «Σύγχρονες τάσεις και προσεγγίσεις στην Ειδική Γλωσσική Διαταραχή».
Από τους φοιτητές μας παρουσιάστηκαν δύο μελέτες η πρώτη είχε τίτλο «Το ταξίδι ενός ασθενή με αφασία» (The Journey of an aphasic patient) και  αφορούσε την ποιότητα ζωής ενός ασθενή που έχει υποστεί αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, παραθέτοντας τις δυσκολίες του ασθενούς, λόγω των ελλειμμάτων του, στην επικοινωνία, στην κίνηση, στο συναίσθημα  και στην κοινωνικότητα  τονίζοντας την βελτίωση μετά από παρέμβαση σε όλα τα πεδία, καθώς και τη χρησιμότητα των ομάδων αυτο-βοήθειας. Η μελέτη έγινε σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο για την Αφασία. Την έρευνα επέβλεψε ο Δρ. Δημήτρης Κασελίμης, Κλινικός Νευροψυχολόγος.
Η δεύτερη είχε τίτλο  «Πεποιθήσεις των νέων λογοθεραπευτών για την Ειδική Γλωσσική Διαταραχή» ( Beliefs of new qualified professionals towards Specific Language Impairment) και διερευνούσε την γνώση και την ετοιμότητα των νέων επαγγελματιών λογοθεραπευτών στην αξιολόγηση και παρέμβαση παιδιών με Ειδική Γλωσσική Διαταραχή η οποία εμφανίζεται σε μεγάλο ποσοστό στην χώρα μας και επηρεάζει το άτομο πολλαπλά σε θέματα κατανόησης του λόγου, έκφρασης αλλά και μάθησης  και συνδέεται άμεσα με τις μαθησιακές δυσκολίες. Την έρευνα επέβλεψε η Κατερίνα Αφαντενού, Λογοθεραπεύτρια, MSc.
Είναι σημαντικό να τονιστεί πως οι τριτοετείς φοιτητές μας με την αμέριστη υποστήριξη και ενθάρρυνση από τους καθηγητές τους συμμετείχαν σε ένα συνέδριο υψηλού επιπέδου όπου συμμετείχαν επαγγελματίες λογοθεραπευτές και φοιτητές μεταπτυχιακών προγραμμάτων με γλώσσα συνεδρίου την αγγλική.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους.

 

Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

210.3211228 & 210.3800811
 
 • "Παρόλο που η επιχείρησή μου είναι μικρή μπόρεσα να κατανοήσω βασικές έννοιες που αφορουν τη λειτουργία της και να εφαρμόσω στην πράξη αυτά που διδάχθηκα." 

   

   Νικόλαος Σαμαρίδης, MBA Leadership & Management Development 

   
 • " The schedule was flexible; lectures were conducted in a professional approach, with adequate resources and support. The experience has been delightful with such a rich culture, warm reception and receiving all the support l needed." 

   

  Nomonde Ncube, MBA Leadership & Management Development with Accounting and Finance

   

   
 • "Παρά την 10ετή προϋπηρεσία μου, βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα μαθήματα όπου είχα την ευκαιρία να μοιραστώ προσωπικές εμπειρίες με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές μου."

   

  Άννα Ακριβίδη, MBA Leadership & Management Development with Human Resources Management

   
 • "Τα τελευταία 18 χρόνια, εργάζομαι σε ένα διεθνή τηλεπικοινωνιακό οργανισμό και ένιωσα πως είναι απαραίτητο για την επαγγελματική μου εξέλιξη να αποκτήσω μία πιστοποίηση των γνώσεων που είχα αποκομίσει, αλλά και να τις εμπλουτίσω με νέες. " 

   

   Πέτρος Γιαννακόπουλος, MBA Leadership & Management Development with Marketing 

   
 • " Εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έγκριτους επαγγελματίες από το χώρο της Ψυχολογίας και άλλων Ανθρωπιστικών επιστημών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου θεωρώ πως κατέχω πολλά εφόδια για τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της Ψυχολογίας." 

   

  Μαρία Πινγκούλη, BSc (Hons) in Psychology