slider-shadow
1ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο του ARC - Συμπεράσματα

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 1ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο του Aegean Research Centre (ARC), με θέμα «Κρίση & Καθημερινότητα στη Σύγχρονη Ελλάδα», το οποίο διοργανώθηκε στις 16 & 17 Οκτωβρίου, στις νέες εγκαταστάσεις του Aegean College (Πανεπιστημίου 17, Αθήνα).


Στα πλαίσια του Συνεδρίου παρουσιάστηκαν οι έρευνες ειδικών επιστημόνων, ώστε να καταγραφούν όχι μόνο τα ποικίλα προβλήματα, αλλά και οι πιθανές προοπτικές που αναδύονται από τη λεγόμενη «Ελληνική κρίση», σε διαφορετικά πεδία (ψυχολογία, ανθρώπινες σχέσεις, κοινωνία, ηθική, πολιτισμός, οικονομία, πολιτική, διατροφή, περιβάλλον), με απώτερο στόχο την ολοκληρωμένη σύνθετη γνώση των πολύπλοκων επιδράσεων της «παρούσας» κατάστασης και την περαιτέρω θωράκιση και ενδυνάμωση του Πολίτη. Το συνέδριο έτυχε ιδιαίτερα θερμής αποδοχής από ερευνητικούς φορείς, επιστημονικούς συλλόγους, φοιτητές και το ευρύ κοινό.
Καταξιωμένοι ερευνητές και επαγγελματίες από τους χώρους της Ιατρικής, της Ψυχολογίας, της Κοινωνιολογίας, της Εκπαίδευσης, της Δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ, της Πολιτικής, της Φιλοσοφίας, της Τεχνολογίας, του Εμπορίου και της Οικονομικής Επιστήμης, συμμετείχαν σε 20 ομιλίες στα πλαίσια του Συνεδρίου.
Στο συνέδριο απεύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος του Aegean College κ. Νικόλαος Μακρυπλίδης, η Υφυπουργός Υγείας κ. Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου και η βουλευτής Παναγιώτα (Τάνια) Ιακωβίδου, Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τ. Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οι χαιρετισμοί αναφέρθηκαν κυρίως στην τρέχουσα «κατάσταση κρίσης» και την προοπτική της, στην αναγκαιότητα χάραξης και εφαρμογής αποτελεσματικών πολιτικών αλλά και δημιουργικής αξιοποίησης διαθέσιμων πόρων στους τομείς της υγείας, της εργασίας και της εκπαίδευσης. Την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.) εκπροσώπησε η κα Δήμητρα Γούναρη, κατά τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, στην οποία κατέθεσαν επίσης τις απόψεις τους, μεταξύ των άλλων, ερευνητές του ΚΕΠΕ, ο Δημήτρης Μπουραντάς, ο Δημοσθένης Δαββέτας, ο Αντώνης Παπαγιαννίδης και ο ομότιμος Καθηγητής Σταύρος Θεοφανίδης.
Προβλέπεται η δημοσίευση ειδικού τεύχους στο διεπιστημονικό περιοδικό European Journal of Social Behaviour (www.socialbehaviour.org) με επιλογή επεξεργασμένων εισηγήσεων μετά από κρίση.
Το Aegean College ευχαριστεί τους επιστήμονες των συναφών πεδίων που με την ευγενική συμμετοχή τους βοήθησαν ουσιαστικά στην επιτυχία του συνεδρίου, αλλά και όλους τους συμμετέχοντες.

Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

210.3211228 & 210.3800811
 
 • "Παρόλο που η επιχείρησή μου είναι μικρή μπόρεσα να κατανοήσω βασικές έννοιες που αφορουν τη λειτουργία της και να εφαρμόσω στην πράξη αυτά που διδάχθηκα." 

   

   Νικόλαος Σαμαρίδης, MBA Leadership & Management Development 

   
 • " The schedule was flexible; lectures were conducted in a professional approach, with adequate resources and support. The experience has been delightful with such a rich culture, warm reception and receiving all the support l needed." 

   

  Nomonde Ncube, MBA Leadership & Management Development with Accounting and Finance

   

   
 • "Παρά την 10ετή προϋπηρεσία μου, βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα μαθήματα όπου είχα την ευκαιρία να μοιραστώ προσωπικές εμπειρίες με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές μου."

   

  Άννα Ακριβίδη, MBA Leadership & Management Development with Human Resources Management

   
 • "Τα τελευταία 18 χρόνια, εργάζομαι σε ένα διεθνή τηλεπικοινωνιακό οργανισμό και ένιωσα πως είναι απαραίτητο για την επαγγελματική μου εξέλιξη να αποκτήσω μία πιστοποίηση των γνώσεων που είχα αποκομίσει, αλλά και να τις εμπλουτίσω με νέες. " 

   

   Πέτρος Γιαννακόπουλος, MBA Leadership & Management Development with Marketing 

   
 • " Εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έγκριτους επαγγελματίες από το χώρο της Ψυχολογίας και άλλων Ανθρωπιστικών επιστημών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου θεωρώ πως κατέχω πολλά εφόδια για τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της Ψυχολογίας." 

   

  Μαρία Πινγκούλη, BSc (Hons) in Psychology