slider-shadow
       • Το Aegean College προσφέρει στην Ελλάδα ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών Λογοθεραπείας υψηλών προδιαγραφών που οδηγεί στον τίτλο σπουδών BSc (Hons) Clinical Speech and Language Pathology. Πρόκειται για ένα πανεπιστημιακό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου, σχεδιασμένο σύμφωνα με τα βρετανικά πρότυπα. Βασικό στόχο έχει να προσφέρει στους σπουδαστές πλήρη θεωρητική κατάρτιση στον κλάδο της Λογοθεραπείας. Ταυτόχρονα, επιδιώκει το συνδυασμό της εμπειρικής και ερευνητικής προσέγγισης σύμφωνα με τις αρχές της διά βίου μάθησης.

        Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με γνώμονα τις προϋποθέσεις που θέτει το Royal College of Speech and Language Therapy, ο επαγγελματικός φορέας των Λογοθεραπευτών της Βρετανίας.
        Ευθυγραμμισμένο με τη φιλοσοφία του Aegean College για την ενεργό συμμετοχή των σπουδαστών στη μαθησιακή διαδικασία, το πρόγραμμα τους ενθαρρύνει να εξελιχθούν σε ικανούς επαγγελματίες λογοθεραπευτές και να αναλάβουν την ευθύνη της επαγγελματικής τους ανάπτυξης, παρέχοντας αποτελεσματικές υπηρεσίες Λογοθεραπείας με βάση όλα τα απαιτούμενα κριτήρια ηθικής και ασφαλούς άσκησης του επαγγέλματος.

        Η σχολή Λογοθεραπείας στοχεύει να αναπτύξει επαγγελματίες με κλινικό και ερευνητικό υπόβαθρο ικανούς να αναλάβουν ερευνητικό έργο και να αναπτύξουν κριτική σκέψη, ώστε να γίνουν αυτόνομοι επαγγελματίες και πολύτιμοι συνεργάτες σε διεπιστημονικές ομάδες.

        Το πανεπιστημιακό πρόγραμμα Λογοθεραπείας του Aegean College παρέχει:

        1) Κλινική Πρακτική διάρκειας άνω των 1000 ωρών

        2) Εργαστήριο Κλινικής Πρακτικής (Ιn-house clinic). Με σκοπό να υποστηρίξει τη μαθησιακή διαδικασία τίθεται στη διάθεση των σπουδαστών ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο λογοθεραπείας και ψυχολογίας. Το Εργαστήριο Κλινικής Προσομοίωσης (Ιn-house clinic) είναι εξοπλισμένο με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, το οποίο είναι συνδεδεμένο με διαδραστικούς πίνακες σε συγκεκριμένες αίθουσες διδασκαλίας. Έτσι, οι σπουδαστές μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά συνεδρίες μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας. Η μέθοδος αυτή προωθεί την εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη υπό την εποπτεία εκπαιδευμένων και πεπειραμένων λογοθεραπευτών.

        3) Πρακτική Άσκηση σε ένα ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων κλινικών πλαισίων. Για την πρακτική άσκηση των σπουδαστών του που περιλαμβάνει δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, κέντρα αποκατάστασης, κέντρα λογοθεραπείας, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κ.α. Συνεργαζόμενοι φορείς μεταξύ άλλων αποτελούν το κέντρο αποκατάστασης “Ο Φιλοκτήτης”, το Ειδικό Σχολείο “Χλόη”, το Επιστημονικό Κέντρο “Μονορόδι”, το Λογοθεραπευτικό Κέντρο “Ταξίδι στην Ανάπτυξη”, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων “ΑΛΜΑ”, το Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης, παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Αθηναίων, Π. Φαλήρου, Πειραιά κ.ά.

        4) Δυνατότητα Επαγγελματικής Ισοδυναμίας με τους αντίστοιχους ελληνικούς τίτλους μέσω ΣΑΕΠ του Υπουργείου Παιδείας. 

        5) Δυνατότητα εγγραφής των αποφοίτων κατόχων BSc (Hons) Clinical Speech and Language Pathology στο Βρετανικό Health and Care Professions Council.

        6) Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα και σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

        7) Διδασκαλία από διακεκριμένους καθηγητές με πλούσιο ερευνητικό, ακαδημαϊκό και κλινικό έργο.


        Η σχολή μας προσέφερε σπουδές οι οποίες μας βοήθησαν σε θεωρητικό και κλινικό επίπεδο στο επάγγελμα της λογοθεραπείας και ενίσχυσαν την κριτική μας σκέψη. Αποκτήσαμε δεξιότητες απαραίτητες για την μελλοντική μας σταδιοδρομία όπως και δεξιότητες έρευνας. Κατά την διάρκεια των σπουδών είχαμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ερευνών τις οποίες και παρουσιάσαμε στο συνέδριο του Canterbury Christ Church University το Νοέμβριο 2017.' Τελειόφοιτοι φοιτητές BSc (Hons) Clinical Speech and Language Pathology: Σουρβίνος Σταμάτης, Ρόζης Μάριος, Κοκκίνου Αθηνά, Βουκούνη Αλεξάνδρα, Πετράκη Βασιλική, Μαρία Μωριάτη και Κοτοπούλου Άλκηστη.

       • Τίτλος προγράμματος

        BSc (Hons) Clinical Speech and Language Pathology
        BSc (Hons) στη Λογοθεραπεία

        Διάρκεια προγράμματος

        4 Έτη

        Γλώσσα διδασκαλίας

        Ελληνικά ή Αγγλικά

        Όροι εγγραφής στο πρόγραμμα

        Απολυτήριο Λυκείου ή ισάξιο πτυχίο 
        6.0 IELTSscore, 570 TOEFLscore (μόνο για αγγλόφωνα προγράμματα)

        Συνέχεια σπουδών

        MSc/ MA/ Μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ελλάδα ή διεθνώς

        To Aegean College προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές δωρεάν μαθήματα εκμάθησης αγγλικής γλώσσας και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.
       • Μαθήματα 1ου Έτους

        Ανατομία & Νευρολογία για Λογοθεραπευτές (Anatomy & Neurology for SLTs)  
        Εισαγωγή σε Επαγγελματικά, Κλινικά και Διαγνωστικά Θέματα Λογοθεραπείας (Introduction To SLT Professional, Clinical And Diagnostic Topics)
        Κλινική Φωνητική και Φωνολογία (Clinical Phonetics and Phonology)
        Δεξιότητες Ακαδημαϊκής Γραφής, Έρευνας και Αγγλική Ορολογία (Academic Writing Research Skills and English Terminology)
        Αναπτυξιακή και Γνωστική Ψυχολογία και Θεραπεία (Developmental and Cognitive Psychology and Therapy)
        Γλωσσολογία και Γλωσσική Ανάπτυξη (Linguistics and Language Development)
        Κλινική Πρακτική Ι (Clinical Placement I)

       • Μαθήματα 2ου Έτους

        Ψυχοφυσιολογία της Ανθρώπινης Επικοινωνίας (Psychophysiology of Human Communication)
        Διάγνωση στις Αναπτυξιακές Διαταραχές και Μαθησιακές Δυσκολίες (Diagnosis of Developmental Language Disorders and Learning Difficulties)
        Παρέμβαση στις Διαταραχές Ομιλίας, Λόγου, Ροής και Επικοινωνίας σε παιδιά (Intervention in Speech, Language and Communication Disorders in Children)
        Νευρογλωσσολογία, Κοινωνιογλωσσολογία και πολυγλωσσία (Neurolinguistics, Sociolinguistics and Multilingualism)
        Νευροψυχολογική Αξιολόγηση και Διάγνωση στις Επίκτητες και Συναφείς Γλωσσικές Διαταραχές (Neuropsychological Assessment and  Diagnosis in Acquired and related  Language Impairments)
        Κλινική Πρακτική ΙΙ (Clinical Placement II)

       • Μαθήματα 3ου Έτους

        Αξιολόγηση και Θεραπεία Δυσφαγίας σε Παιδιά και Ενήλικες (Evaluation and Treatment in Childhood and Adult Dysphagia)
        Παρέμβαση στις Επίκτητες Νευροπαθολογίες: Αφασίες και Συναφείς Διαταραχές (Intervention in Acquired Neuropathologies: Aphasias and Related Disorders)
        Κλινική Γλωσσική Ανάλυση για Διάγνωση και Παρέμβαση (Clinical Linguistic Analysis for Diagnosis and Intervention)
        Κλινική Πρακτική ΙΙΙ (Clinical Placement III)
        Κλινική Αποκαταστατική Ακοολογία και Παρέμβαση στην Βαρηκοϊα και στις Διαταραχές Ακοής (Clinical Audiology and Intervention of Hearing Impairments)
        Μετεγχειρητική Λογοθεραπεία: Λαρυγγεκτομή, Κρανιοπροσωπικές και Συναφείς Παθολογίες (Post-surgical Speech and Language Therapy: Laryngectomy, Craniofacial and Related Pathologies)
        Ηθική στα Eπαγγέλματα Yγείας (Ethics in Health Professions)

       • Μαθήματα 4ου Έτους

        Μεθοδολογία Έρευνας για την Πτυχιακή (Research Methods for the Dissertation)
        Θεραπεία στις Διαταραχές Φώνησης και στις Διαταραχές Ροής Λόγου (Therapy of Voice and Fluency Disorders)
        Θεραπεία στις Νευροκινητικές Διαταραχές Ομιλίας: Δυσαρθρία και Απραξία (Therapy of Neuromotor Speech Disorders: Dysarthria and Apraxia)
        Κλινική Πρακτική Άσκηση Τελειόφοιτων (Final Year Clinical Practice Placement)
        Κλινική Ψυχοπαθολογία, Δεξιότητες Συμβουλευτικής και Κλινικές Δεξιότητες (Clinical Psychopathology, Counselling and Clinical Skills)
        Δεξιότητες καινοτομίας και τεχνολογίας στην λογοθεραπευτική πράξη (Skills in innovating SLT practice and IT)

       • Η Σχολή Λογοθεραπείας του Aegean College διαθέτει ένα σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο Εργαστήριο Ψυχομετρικής-Νευροψυχολογικής Αξιολόγησης και Λογοθεραπευτικής Παρέμβασης.

        Το Εργαστήριο σχεδιάστηκε με γνώμονα τα πιο πρόσφατα διεθνή εκπαιδευτικά και επαγγελματικά πρότυπα στους τομείς της Ψυχολογίας και της Λογοθεραπείας. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα χώρο προσομοίωσης πραγματικών ερευνητικών και επαγγελματικών συνθηκών. Περιλαμβάνει παράθυρο μονής κατεύθυνσης, καθώς και οπτικοακουστική επικοινωνία μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης σε ειδικές αίθουσες μαθημάτων εξοπλισμένες με διαδραστικούς πίνακες. Με αυτόν τον τρόπο οι σπουδαστές Ψυχολογίας και Λογοθεραπείας του Aegean College έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν συνεδρίες που διεξάγονται από έμπειρους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του χώρου, ενώ παράλληλα την τάξη επιβλέπει και καθοδηγεί το έμπειρο διδακτικό προσωπικό του Κολεγίου.

        Το Εργαστήριο Ψυχομετρικής-Νευροψυχολογικής Αξιολόγησης και Λογοθεραπευτικής Παρέμβασης διαθέτει ακόμη ένα ευρύ φάσμα ψυχομετρικών και άλλων εργαλείων αξιολόγησης, καθώς και πλούσιο υλικό παρέμβασης. Πέραν της παρακολούθησης, οι φοιτητές προχωρημένου επιπέδου αναλαμβάνουν έργο υπό την αυστηρή επιτήρηση των εκπαιδευτών τους προκειμένου να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία. Τόσο οι σπουδαστές του κλάδου Ψυχολογίας όσο και εκείνοι του κλάδου Λογοθεραπείας έχουν την εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία να συνδέσουν τη θεωρητική γνώση που αποκτούν στις παραδόσεις με την εφαρμογή της στο εμπειρικό πεδίο. Παράλληλα, οι φοιτητές και των δύο κλάδων καλούνται να συνεργαστούν μεταξύ τους προκειμένου να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας μιας «διεπιστημονικής ομάδας παρέμβασης», σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα μοντέλα παρέμβασης στους Τομείς Υγείας.

        Το Aegean College ανταποκρίνεται με συνέπεια στις ουσιαστικές ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ανάγκες των φοιτητών του, παρέχοντάς τους με υπευθυνότητα τα κατάλληλα εφόδια για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

       • Οι απόφοιτοι του Aegean College κάτοχοι πτυχίου BSc(Hons) Clinical Speech and Language Pathology έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν στον Ιδιωτικό και στο Δημόσιο Τομέα, καθώς και ως Ελεύθεροι Επαγγελματίες με αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα

        Μπορούν να εργαστούν σε κέντρα αποκατάστασης, νοσοκομεία, κέντρα ημέρας, ειδικά σχολεία και κέντρα λογοθεραπείας παρέχοντας τις υπηρεσίες τους σε παιδιά με οργανικά προβλήματα, όπως η κώφωση, με αναπτυξιακές και επικοινωνιακές διαταραχές, όπως ο αυτισμός και η νοητική υστέρηση, με διαταραχές του λόγου, καθώς και με μαθησιακές διαταραχές. 

        Μπορούν, επίσης, να βοηθήσουν ενήλικες με παθήσεις νευρολογικής φύσεως, όπως η νόσος Alzheimer, προβλήματα λόγου μετά από ατύχημα κ.ά.

        Δείτε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τον καθορισμό των προϋποθέσεων άσκησης επαγγέλματος Λογοθεραπευτών (Π.Δ. 176/ ΦΕΚ Α/279_31.12.2014

         


      • Φώτης Παπαναστασίου, Επιστ. Υπεύθ. Σχολής Υγείας & Ανθρωπιστικών Επιστημών

       'Ο Φώτης Παπαναστασίου είναι Ειδικός Παιδαγωγός, αριστούχος απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με μεταπτυχιακό στη Σχολική Ψυχολογία. Από το 2006 εργάζεται ως ειδικός παιδαγωγός σε τμήματα ένταξης και ειδικά δημοτικά σχολεία. Έχει δουλέψει με τα παιδιά σε διαγνωστικό και θεραπευτικό πλαίσιο σε ευρύ φάσμα δυσκολιών, όπως μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ, αυτισμός, κ.λπ. Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Μαθησιακές Ευκολίες - Πρόγραμμα Υποστήριξης και Παρέμβασης στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες» των εκδόσεων ΠΕΔΙΟ. Αποτελεί Επιστημονικό Υπεύθυνο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και της Σχολής Υγείας του Aegean College, Επιστημονικό Διευθυντή του Πρότυπου Κέντρου Ειδικών Θεραπειών «Παιδίων Πλεύση» και διαχειριστή της ιστοσελίδας www.eidikospaidagogos.gr. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες με θέματα σχετικά με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, καθώς και τη Σχολική Ψυχολογία. Άρθρα και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευθεί σε πλήθος εφημερίδων, περιοδικών, ιστοσελίδων και τηλεοπτικών εκπομπών. Στο πλαίσιο της συνεχούς κατάρτισης και της παρακολούθησης των εξελίξεων στον επιστημονικό της χώρο έχει παρακολουθήσει επίσης εξειδικευμένα workshops, συνέδρια και ημερίδες.'
        


       Κατερίνα Αφαντενού, Λογοθεραπεύτρια

       'Η Κατερίνα Αφαντενού είναι Λογοθεραπεύτρια MSc, απόφοιτος του Τμήματος Λογοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιωαννίνων. Με Υποτροφία του ΙΚΥ - Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (2009), κατόπιν γραπτών εξετάσεων, εκπόνησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και απόκτησε το τίτλο MSc, in Inclusive and Special Education, Moray House School of Education, University of Edinburg, 2010. Είναι διδακτορική φοιτήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι εγγεγραμμένο μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοθεραπευτών – Λογοπαθολόγων Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ). Είναι Υπεύθυνη Σπουδών στην Λογοθεραπεία σε συνεργασία με το Canterbury Christ Church University και την Ειδική Αγωγή που προσφέρεται σε συνεργασία με το Scottish Qualification Authority, στο Aegean Omiros College και Κλινική Υπεύθυνη στο In-House Clinic που εδρεύει στις εγκαταστάσεις του Αegean Omiros College. Ασχολείται με την αξιολόγηση και την παρέμβαση σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές, διαταραχές επικοινωνίας μαθησιακές δυσκολίες και αυτισμό. Στα πλαίσια δια βίου εκπαίδευσης έχει λάβει επιπρόσθετες πιστοποιήσεις και μετεκπαιδεύσεις σε μεθόδους αποκατάστασης στις διαταραχές ομιλίας, λόγου και επικοινωνίας'
        

       Ευγενία Παναγιωτοπούλου, Λογοθεραπεύτρια

       'Η Ευγενία Παναγιωτοπούλου, Λογοθεραπεύτρια MSc, είναι Αριστούχος του Τμήματος Λογοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πάτρας (2003), με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στο University of Newcastle upon Tyne της Μεγάλης Βρετανίας (MSc in Human Communication Sciences, Department of Speech, School of Education, Communication and Language Sciences, 2005). Υπότροφος του ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, 1999), με ερευνητική δραστηριότητα και παρουσιάσεις σε συνέδρια, διετέλεσε Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοθεραπευτών – Λογοπαθολόγων Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) (2011), στον οποίο είναι μέλος από το 2004. Στα πλαίσια συνεχούς κατάρτισης έχει λάβει πιστοποιήσεις και μετεκπαιδεύσεις σε μεθόδους αποκατάστασης στις διαταραχές ομιλίας, λόγου και επικοινωνίας. Έχοντας ειδίκευση στις αναπτυξιακές γλωσσικές διαταραχές, καθώς επίσης στην αποκατάσταση των μαθησιακών δυσκολιών, έχει εργαστεί τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα (ΣΜΕΑ, ΟΠΚΑΠ Αγ. Δημητρίου). Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ως εισηγήτρια σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και ως καθηγήτρια στο Aegean Omiros College. Από το 2006, διατηρεί τα Κέντρα Λογοθεραπείας και Ειδικών Θεραπειών "Διάλογος" στον Άλιμο και τον Ταύρο, όπου ασχολείται κυρίως με παιδιά που παρουσιάζουν προβλήματα στην ομιλία, επικοινωνία και το λόγο, τόσο τον προφορικό, όσο και τον γραπτό.'
        


       Γιώργος Μακρής, Λογοθεραπευτής

       'Λογοθεραπευτής, απόφοιτος του ΤΕΙ Ιωαννίνων, με μεταπτυχιακό διακρατικό διατμηματικό δίπλωμα ειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (Δ.Δ.Μ.Δ. από τη σχολή Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τη σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Τορίνο). Ζει και εργάζεται στην Τρίπολη ως ελεύθερος επαγγελματίας με 10ετη κλινική εμπειρία σε διάφορες δομές. Επίσης, είναι επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Λογοθεραπείας στο ΑΤΕΙ Πελοποννήσου από το 2011 και στο Δ.ΙΕΚ Τρίπολης στη διδασκαλία θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων. Πρόσφατα ξεκίνησε συνεργασία με το Aegean Omiros College. Έχει μεταφράσει βιβλία για την επιστήμη της λογοθεραπείας («Δυσφαγία στις Κινητικές Διαταραχές», εκδ. Γκότσης) και παρακολουθήσει μια σειρά από επιμορφωτικά σεμινάρια (μέθοδος LSVT@LOUD για άτομα με Νόσο του Πάρκινσον, TEACCH, Intensive Interaction, Makaton, Αισθητηριακή Ολοκλήρωση κ.α.). Τέλος, έχει υπάρξει εισηγητής σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια με προφορικές και γραπτές ανακοινώσεις και εισηγητής-επόπτης πολλών πτυχιακών εργασιών.'
        


       Αθηνά Τρέβλια, Λογοθεραπεύτρια, Φωνοθεραπεύτρια-Εκπαιδεύτρια Φωνής

       MA CSSD, University of London
       'Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Λογοθεραπεία στο ΑΤΕΙ Πάτρας και συνέχισε τις σπουδές στο τμήμα MA Voice Studies του Central School of Speech and Drama, University of London καθώς και στο University College London όπου έλαβε το IPA Certificate on Phonetics and Phonology.
       Από το 2006 εργάζεται ως λογοθεραπεύτρια, φωνοθεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια φωνής, εξασκώντας κλινικά την φωνοθεραπεία σε ατομικές θεραπευτικές συνεδρίες και την εκπαίδευση φωνής σε ατομικά ή ομαδικά μαθήματα καθώς και σε εντατικά στοχευμένα σεμινάρια. Έχει διδάξει τεχνική χρήσης φωνής σε ηθοποιούς, τραγουδιστές, εκπαιδευτικούς, εκφωνητές, δικηγόρους και στελέχη επιχειρήσεων. Έχει συνεργαστεί με δραματικές σχολές, όπως η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και του Ωδείου Αθηνών για το μάθημα της Αγωγής Προφορικού Λόγου. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και συνεργάτις του Κέντρου Φωνής & Κατάποσης Αθηνών. Ιδιωτεύει στον χώρο της καλύπτοντας τις ανάγκες λογοθεραπευτικών και φωνοθεραπευτικών περιστατικών.
       '
        


       Νομική Καρπαθίου, Λογοθεραπεύτρια

       'Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Λογοθεραπεία από το πανεπιστήμιο City University του Λονδίνου. Εργάζεται ως λογοθεραπεύτρια από το 2001 με παιδιά και ενήλικες και από το 2004 αποκλειστικά με ενήλικες με νευρολογικές διαταραχές. Έχει συνεργαστεί με κέντρα αποκατάστασης. Υπήρξε επί 10ετίας εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης της Νευρολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ‘Γεώργιος Γεννηματάς’. Εργάστηκε ως βοηθός ερευνητή στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Bergen της Νορβηγίας. Από το 2007 εργάζεται στο Κέντρο Ημέρας για Ανοϊκούς Ασθενείς της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών.
       Διετέλεσε επιστημονικά υπεύθυνη στην εταιρεία CubySoft για την παραγωγή των λογισμικών αποκατάστασης προβλημάτων λόγου, ομιλίας, γραφής και ανάγνωσης, ‘Λεξιπαίγνιο’ και ‘Διαδράσεις’. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή εγχειριδίων για επαγγελματίες υγείας και φροντιστές. Έχει παρουσιάσει ανακοινώσεις σε ελληνικά και ξένα συνέδρια. Τέλος, συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα για την Άνοια.'
        


       Δημήτριος Μουζάκης

       'Ο Δημήτριος Μουζάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε Βιολογία και Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο Πατρών, από το οποίο έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Οικολογία-Διαχείριση και Προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος. Είναι τακτικός συνεργάτης του Λογοτεχνικού Περιοδικού Ποιείν ως δοκιμιογράφος και ποιητής.'


        


       Σταυρούλα Μπέλλα, Λογοθεραπεύτρια

       'H Μπέλλα Σταυρούλα είναι Λογοθεραπεύτρια, με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην αντιμετώπιση προβλημάτων προφορικού και γραπτού λόγου και τις Μαθησιακές Δυσκολίες. Έχει διατελέσει Εργαστηριακή Συνεργάτιδα του τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ επί τέσσερα συναπτά έτη. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε πολλά εγχώρια αλλά και διεθνή συνέδρια και σεμινάρια.
       Είναι εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη για την χρήση θεραπευτικών τεχνικών (MAKATON, PECS, TEACCH, LIDCOMB, Social stories & comic strip, Listen & Tell κ.α.).Από το 2004 εργάζεται με παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν διαταραχές λόγου, φωνής και ομιλίας.
       Από το 2010-2013 διατηρούσε γραφείο Λογοθεραπευτικών συνεδριών στη Γλυφάδα και το Σεπτέμβρη του 2013 δημιούργησε το κέντρο Άρθρωσις, παρέχοντας υπηρεσίες Λογογοθεραπείας , Εργοθεραπείας, Ειδικής Διαπαιδαγώγησης, Ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών και ενηλίκων, Χειροπρακτικής, Επιμορφωτικά σεμινάρια.'
        


       Εριφύλλη Τσιρέμπολου, PhD, Lecturer

       'Η Εριφύλλη Τσιρέμπολου είναι Ψυχολόγος. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές είναι στην Γνωστική Νευροψυχολογία με εξειδίκευση στις Νευρο-αναπτυξιακές Διαταραχές. Έχει λάβει το διδακτορικό της δίπλωμα στον τομέα της θεραπευτικής αντιμετώπισης των κοινωνικών και συναισθηματικών ελλειμμάτων των παιδιών με αυτισμό από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι επόπτρια και θεραπεύτρια παιδιών με αυτισμό στον μη κερδοσκοπικό φορέα Ινστιτούτο Συστημικής Ανάλυσης της Συμπεριφοράς, διδάσκει σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και στο Κολέγιο Aegean Omiros College. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και ξένα συνέδρια και το συγγραφικό της έργο εστιάζεται σε θεραπευτικές παρεμβάσεις που αφορούν παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου. '
        


       Φανή Νασίκα

       'Η Δρ. Φανή Νασίκα είναι διδάκτωρ του τμήματος Clinical Language Sciences του Πανεπιστημίου του Reading (Ηνωμένο Βασίλειο). Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στη Γλωσσολογία, και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Essex, στον τομέα των Γλωσσικών Διαταραχών. Επίσης, είναι διπλωματούχος μεταφράστρια από το Institute of Linguists Educational Trust του Λονδίνου. Διδάσκει στο Aegean Omiros College από το 2007, στα προγράμματα HND στη Λογοθεραπεία, BSc in Clinical Speech and Language Science, ΒSc in Early Childhood Education with Special Needs και MSc in Early Childhood Education with Special Needs. Επιπλέον, έχει διδάξει Ψυχογλωσσολογία στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Τέλος, ασχολείται με την έρευνα στις γλωσσικές διαταραχές, με κύριο αντικείμενο την αφασία.'
        


       Δημήτριος Κασελίμης

       'Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο οποίο και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στις επίκτητες διαταραχές λόγου μετά από εστιακή εγκεφαλική βλάβη. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα σχετικά με την αξιολόγηση νοητικών ικανοτήτων παιδιών και ενηλίκων, μελέτες στάθμισης ψυχομετρικών εργαλείων, καθώς και κλινικές νευροψυχολογικές μελέτες επί των νοητικών ελλειμμάτων που προκύπτουν μετά από νευρολογικές βλάβες, σε συνεργασία με ελληνικά και διεθνή ερευνητικά κέντρα και Πανεπιστήμια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στα νοητικά ελλείμματα μετά από ΑΕΕ και νευροεκφυλιστικές νόσους. Είναι συνεργάτης της Α’ Νευρολογικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.'
        


       Γεωργία Κρεμμύδα

       'Η Κρεμμύδα Γεωργία είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη Γλωσσολογία και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου Κατάκτηση και Διδακτική της Ν. Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης γλώσσας του Τομέα της Γλωσσολογίας του Ε.Κ.ΠΑ. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ως καθηγήτρια-γλωσσολόγος στο Aegean Οmiros College σε συνεργασία με το Canterbury Christ Church University, στα προγράμματα BSc Clinical Speech and Language Science, BSc Early Childhood Education και MSc Early Childhood Education. Επιπλέον, ασχολείται με τη διδασκαλία της Νέας Ελληνικής ως ξένης γλώσσας (κυρίως σε ενήλικες), της Αγγλικής, των Αρχαίων Ελληνικών κλπ. Στο παρελθόν, συμμετείχε ως γλωσσολόγος – επισημειώτρια στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΒΟΕΜΙΕ (Bootstrapping ontology evolution with multimedia information extraction) στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε (Δημόκριτος).'
        


       Κατερίνα Παρίκου

       'Απόφοιτη του τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Πατρών, ασχολήθηκε με την Εναλλακτική και Επαυξητική Επικοινωνία σχεδιάζοντας και υλοποιώντας δύο νέες υπολογιστικές φωνές.
       Το 2011, ξεκίνησε να εργάζεται σε πλαίσια αναπτυξιακών και επίκτητών διαταραχών.Ήταν συνιδρύτρια ενός εθελοντικού προγράμματος για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Εργάζεται στο Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης ως Προϊσταμένη τμήματος Λογοθεραπείας. Από το 2015, διατελεί ως επιστημονική κλινική συνεργάτιδα του τμήματος Λογοθεραπείας του Aegean College σε εξωτερικά πλαίσια.'
        

Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

210.3211228 & 210.3800811
 
 • "Παρόλο που η επιχείρησή μου είναι μικρή μπόρεσα να κατανοήσω βασικές έννοιες που αφορουν τη λειτουργία της και να εφαρμόσω στην πράξη αυτά που διδάχθηκα." 

   

   Νικόλαος Σαμαρίδης, MBA Leadership & Management Development 

   
 • " The schedule was flexible; lectures were conducted in a professional approach, with adequate resources and support. The experience has been delightful with such a rich culture, warm reception and receiving all the support l needed." 

   

  Nomonde Ncube, MBA Leadership & Management Development with Accounting and Finance

   

   
 • "Παρά την 10ετή προϋπηρεσία μου, βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα μαθήματα όπου είχα την ευκαιρία να μοιραστώ προσωπικές εμπειρίες με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές μου."

   

  Άννα Ακριβίδη, MBA Leadership & Management Development with Human Resources Management

   
 • "Τα τελευταία 18 χρόνια, εργάζομαι σε ένα διεθνή τηλεπικοινωνιακό οργανισμό και ένιωσα πως είναι απαραίτητο για την επαγγελματική μου εξέλιξη να αποκτήσω μία πιστοποίηση των γνώσεων που είχα αποκομίσει, αλλά και να τις εμπλουτίσω με νέες. " 

   

   Πέτρος Γιαννακόπουλος, MBA Leadership & Management Development with Marketing 

   
 • " Εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έγκριτους επαγγελματίες από το χώρο της Ψυχολογίας και άλλων Ανθρωπιστικών επιστημών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου θεωρώ πως κατέχω πολλά εφόδια για τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της Ψυχολογίας." 

   

  Μαρία Πινγκούλη, BSc (Hons) in Psychology