slider-shadow

 

  • Το HND in Psychology* είναι ένα διετές πρόγραμμα σπουδών που με την ολοκλήρωσή του ο σπουδαστής λαμβάνει το διεθνώς αναγνωρισμένο επαγγελματικό δίπλωμα Higher National Diploma. Το δίπλωμα αυτό οδηγεί στην ένταξή του στο 3ο έτος του προγράμματος ΒSc (Hons) in Psychology που προσφέρεται στο AEGEAN OMIROS COLLEGE σε συνεργασία με κρατικά βρετανικά πανεπιστήμια.

   Το προσεκτικά και με συνέπεια στις αρχές της επιστήμης δομημένο πρόγραμμα είναι το μοναδικό που ασχολείται με το αμιγώς επιστημονικό και εφαρμοσμένο κομμάτι της Ψυχολογίας και προσφέρει γερές βάσεις στην Εξελικτική Ψυχολογία, τη Συμβουλευτική, την Κοινωνική Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

   Οι σπουδαστές αρχίζουν την πορεία στον κλάδο με τα βασικά και απαραίτητα επιστημονικά εφόδια σε Κλινικά Θέματα, όπως η Ψυχοφυσιολογία, Εφαρμοσμένα, όπως η Εξελικτική Ψυχολογία και Ερευνητικά, όπως οι Μέθοδοι Έρευνας. Εισέρχονται στο δεύτερο έτος των σπουδών τους με την ικανότητα και τη δυνατότητα να κατανοήσουν τόσο τις Μεθόδους Θεραπείας όσο και περίπλοκες Ερευνητικές Τεχνικές. Επιπροσθέτως, έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν στην πράξη τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει, καθώς και να τις εμπλουτίσουν μέσα από μία σειρά κλινικών και βιωματικών σεμιναρίων από εξειδικευμένους καθηγητές, με κλινική εμπειρία στον τομέα της Ψυχοθεραπείας, Ψυχομετρίας και Ψυχοδιαγνωστικής, καθώς και με εκπαιδευτικές επισκέψεις σε ειδικές κλινικές στην Ελλάδα και στη Μ. Βρετανία.
   Το αποτέλεσμα είναι ο σπουδαστής να κατανοεί πλήρως την ανθρώπινη συμπεριφορά και τις πρακτικές εφαρμογές της επιστήμης του.
    
    
   * Πρόγραμμα Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 2
    
    
   ΒΤΕC + PEARSON
    
   Το ΒTEC Edexcel (Pearson), ο μεγαλύτερος φορέας απονομής τίτλων σπουδών και πιστοποιήσεων της Μεγάλης Βρετανίας, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων και παρέχει τα εφόδια επαγγελματικής και ακαδημαϊκής καταξίωσης σε εκατομμύρια σπουδαστές σε όλο τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πιστοποιήσεις του ΒTEC Edexcel (Pearson) αναγνωρίζονται από το 95% των Βρετανικών Πανεπιστημίων.
   Το Pearson δραστηριοποιείται σε 85 χώρες και οι τίτλοι σπουδών που προσφέρει, εκτός από άρτια τεχνική και επαγγελματική κατάρτιση, παρέχουν τη δυνατότητα μετάβασης στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση.
   Η συνεργασία του Aegean College με το ΒTEC Edexcel (Pearson) χρονολογείται από το 1998 και περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα επιπέδου Higher National Diploma και πιστοποιήσεις σε μια πληθώρα σύγχρονων ειδικοτήτων υψηλής ζήτησης από την Αγορά Εργασίας.
   Ο τίτλος σπουδών BTEC HND (Επίπεδο 5 στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Πιστοποίησης Προσόντων και Πιστωτικών Μονάδων [EQF]) προσφέρεται σε μία σειρά ειδικοτήτων υψηλής ζήτησης. Το BTEC HND αναγνωρίζεται ευρέως ως ισοδύναμο των δύο πρώτων ετών και οδηγεί στην ένταξη σε πανεπιστημιακά προγράμματα.
  • Τίτλος προγράμματος

   HND in Psychology
   HND στην Ψυχολογία

   Διάρκεια προγράμματος

   3 έτη (ή 2 έτη HND + 1 έτος BSc)

   Γλώσσα διδασκαλίας

   Αγγλικά/Ελληνικά

   Τίτλος σπουδών απονέμεται από

   EDEXCEL/BTEC, UK

   Όροι εγγραφής στο πρόγραμμα

   Απολυτήριο Λυκείου

   Συνέχεια σπουδών

   Στο τελευταίο έτος του προγράμματος BSc(Hons) in Psychology

   Προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ υποστήριξη στην αγγλική γλώσσα και στη χρήση Η/Υ σε όλους τους εγγεγραμμένους φοιτητές.
  • Μαθήματα 1ου Έτους

   Ψυχολογία διαμέσω της Ιστορίας (Psychology Throughout History)
   Ψυχοφυσιολογία (Psychophysiology)
   Κοινωνική Αλληλεπίδραση (Social Interaction)
   Αναπτυξιακή Ψυχολογία (Developmental Psychology)
   Στοιχεία Γνωστικής Ψυχολογίας (Cognitive Elements)
   Δομή Προσωπικότητας (Personality Structure)
   Διαδικασία Μάθησης (Learning Process)
   Ερευνητική Διαδικασία (Research Process)


   Μαθήματα 2ου Έτους

   Ψυχομετρία (Psychometrics)
   Στατιστική για Ψυχολογία (SPSS)
   Θεραπευτικές Τεχνικές Ι (Therapeutic Techniques I)
   Οργανωτική Ψυχολογία (Organizational Psychology)
   Κακoποίηση και Βία (Abuse and Violence)
   Ψυχοκοινωνικά Ζητήματα Εφηβείας (Psychosocial Issues of Adolescence)
   Ψυχοπαθολογία (Psychopathology)
   Ψυχοκοινωνικά Ζητήματα Τρίτης Ηλικίας (Psychosocial Issues of the Elderly)
  • Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο Εργαστήριο Ψυχομετρικής-Νευροψυχολογικής Αξιολόγησης και Λογοθεραπευτικής Παρέμβασης.

   Το Εργαστήριο σχεδιάστηκε με γνώμονα τα πιο πρόσφατα διεθνή εκπαιδευτικά και επαγγελματικά πρότυπα στους τομείς της Ψυχολογίας και της Λογοθεραπείας. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα χώρο προσομοίωσης πραγματικών ερευνητικών και επαγγελματικών συνθηκών. Περιλαμβάνει παράθυρο μονής κατεύθυνσης, καθώς και οπτικοακουστική επικοινωνία μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης σε ειδικές αίθουσες μαθημάτων εξοπλισμένες με διαδραστικούς πίνακες. Με αυτόν τον τρόπο οι σπουδαστές Ψυχολογίας και Λογοθεραπείας έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν συνεδρίες που διεξάγονται από έμπειρους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του χώρου, ενώ παράλληλα την τάξη επιβλέπει και καθοδηγεί το έμπειρο διδακτικό προσωπικό.

   Το Εργαστήριο Ψυχομετρικής-Νευροψυχολογικής Αξιολόγησης και Λογοθεραπευτικής Παρέμβασης διαθέτει ακόμη ευρύ φάσμα ψυχομετρικών και άλλων εργαλείων αξιολόγησης, καθώς και πλούσιο υλικό παρέμβασης. Πέραν της παρακολούθησης, οι φοιτητές προχωρημένου επιπέδου αναλαμβάνουν έργο υπό την αυστηρή επιτήρηση των εκπαιδευτών τους προκειμένου να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία. Τόσο οι σπουδαστές του κλάδου Ψυχολογίας όσο και εκείνοι του κλάδου Λογοθεραπείας έχουν την εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία να συνδέσουν τη θεωρητική γνώση που αποκτούν στις παραδόσεις με την εφαρμογή της στο εμπειρικό πεδίο. Παράλληλα, οι φοιτητές και των δύο κλάδων καλούνται να συνεργαστούν μεταξύ τους προκειμένου να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας μιας «διεπιστημονικής ομάδας παρέμβασης», σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα μοντέλα παρέμβασης στους Τομείς Υγείας.

   Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ ανταποκρίνεται με συνέπεια στις ουσιαστικές ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ανάγκες των φοιτητών του, παρέχοντάς τους με υπευθυνότητα τα κατάλληλα εφόδια για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

210.3211228 & 210.3800811
 
 • "Παρόλο που η επιχείρησή μου είναι μικρή μπόρεσα να κατανοήσω βασικές έννοιες που αφορουν τη λειτουργία της και να εφαρμόσω στην πράξη αυτά που διδάχθηκα." 

   

   Νικόλαος Σαμαρίδης, MBA Leadership & Management Development 

   
 • " The schedule was flexible; lectures were conducted in a professional approach, with adequate resources and support. The experience has been delightful with such a rich culture, warm reception and receiving all the support l needed." 

   

  Nomonde Ncube, MBA Leadership & Management Development with Accounting and Finance

   

   
 • "Παρά την 10ετή προϋπηρεσία μου, βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα μαθήματα όπου είχα την ευκαιρία να μοιραστώ προσωπικές εμπειρίες με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές μου."

   

  Άννα Ακριβίδη, MBA Leadership & Management Development with Human Resources Management

   
 • "Τα τελευταία 18 χρόνια, εργάζομαι σε ένα διεθνή τηλεπικοινωνιακό οργανισμό και ένιωσα πως είναι απαραίτητο για την επαγγελματική μου εξέλιξη να αποκτήσω μία πιστοποίηση των γνώσεων που είχα αποκομίσει, αλλά και να τις εμπλουτίσω με νέες. " 

   

   Πέτρος Γιαννακόπουλος, MBA Leadership & Management Development with Marketing 

   
 • " Εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έγκριτους επαγγελματίες από το χώρο της Ψυχολογίας και άλλων Ανθρωπιστικών επιστημών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου θεωρώ πως κατέχω πολλά εφόδια για τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της Ψυχολογίας." 

   

  Μαρία Πινγκούλη, BSc (Hons) in Psychology