Δημοσθένης Παναγιώτου

Ο Δημοσθένης Παναγιώτου είναι Registered Expert της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε τέσσερα πεδία, μεταξύ των οποίων είναι η Ψυχολογία, είναι συγγραφέας πέντε βιβλίων και ασκεί την Επιστήμη της Ψυχολογίας από το 2000, έχοντας BA στην Ψυχολογία και MA στην Οργανωτική Ψυχολογία. Παράλληλα έχει εργαστεί και στον ιδιωτικό τομέα ως Στέλεχος Πολυεθνικών Επιχειρήσεων, συμβάλλοντας ενεργά στο Learning και Organizational Development αυτών, αλλά και κορυφαίων Οργανισμών του ευρύτερου Δημόσιου τομέα μέσω εκπαιδευτικών ημερίδων και προγραμμάτων. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” και έχει εκτενή αρθρογραφία στον ειδικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ενδεικτικά σε περιοδικά όπως “Ο Ταχυδρόμος”, “Forma”, “Men’s Health”, “Armonia” κ.α.

Ως Ψυχολόγος διατέλεσε Δικαστικός Πραγματογνώμονας του Εφετείου Θεσσαλίας, επιστημονικός συνεργάτης και εκπρόσωπος για την Ελλάδα του “Cyprus Center of Law and Justice”, Ερευνητικού Κέντρου του Nicosia University και έχει παρουσία σε συνέδρια ως Εισηγητής στην Ελλάδα και Κύπρο. Έχει διδάξει ως επισκέπτης σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Κύπρου, συμμετείχε ως Μέλος Κριτικών Επιτροπών για τα Health & Safety και Security Awards στην Ελλάδα, όντας ενεργό Μέλος Επιστημονικών και Επαγγελματικών Ενώσεων της Αγγλίας και των ΗΠΑ, κατέχοντας σημαντικές πιστοποιήσεις από Οργανισμούς των χωρών αυτών.

Ως Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ και Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού της Κύπρου σχεδιάζει και εκπονεί εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια, προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία του, πάντα όταν του ζητηθεί, από ομάδες και φορείς κοινωνικής αρωγής.