Χριστιάνα Θωμαΐδη

Η Χριστιάνα Θωμαΐδη ξεκίνησε τις σπουδές της στις Ανθρωπιστικές & Κοινωνικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Πατρών, απ’ όπου έλαβε το πτυχίο της στην Εκπαίδευση. Στη συνέχεια, αποφοίτησε από το University of Central Lancashire, ολοκληρώνοντας το Μεταπτυχιακό της δίπλωμα στην Παιδοψυχολογία.

Αναζητώντας αποτελεσματικά εργαλεία για να βοηθήσει τα παιδιά μέσα από τη θεραπευτική σχέση, εξειδικεύτηκε στο Θεραπευτικό Παιχνίδι – Play Therapy, ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση της στο Academy of Play and Child Psychotherapy UK. Παράλληλα, συνέχισε τις σπουδές της στην Ψυχολογία, στο Cardiff Metropolitan University.

Θεωρώντας ότι η αλλαγή πρέπει να ξεκινάει από τους γονείς, και θέλοντας να τους βοηθήσει στο γονεϊκό τους ρόλο, παρακολούθησε το πρόγραμμα Συμβουλευτική Γονέων από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής, ενώ πιστοποιήθηκε και ως εκπαιδεύτρια γονέων στο Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα, από την Gordon Hellas και ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων από το ΕΚΠΑ.

Είναι πιστοποιημένο μέλος του διεθνούς επαγγελματικού οργανισμού παιγνιοθεραπευτών Play Therapy International, που αξιολογείται από τον διεθνή Οργανισμό Ελέγχου Υπηρεσιών Υγείας – Professional Standards Authority for Health & Social Care.

Σήμερα διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο στην Παλλήνη, όπου εργάζεται θεραπευτικά με παιδιά και συμβουλευτικά με γονείς. Παράλληλα, είναι εισηγήτρια ποικίλων εργαστηρίων και εκπαιδευτικών δράσεων.

Πιστεύοντας στη δια βίου μάθηση και εξέλιξη, συνεχίζει να ενημερώνεται συνεχώς για τα νέα επιστημονικά δεδομένα και να διευρύνει τις γνώσεις της στους τομείς της Ψυχολογίας, συμμετέχοντας η ίδια σε ποικίλα σχετικά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις.