slider-shadow

 

  • Το HND in Advanced Practice in Work with Children (Education)* είναι ένα διετές πρόγραμμα παιδαγωγικών σπουδών που με την ολοκλήρωσή του ο σπουδαστής λαμβάνει τον διεθνώς αναγνωρισμένο επαγγελματικό τίτλο σπουδών Higher National Diploma. Το δίπλωμα αυτό προσφέρει άριστες προοπτικές εργασίας στον τομέα της Προσχολικής Αγωγής. Μπορεί, επίσης, να οδηγήσει στην ένταξη του σπουδαστή στο 3ο έτος προγραμμάτων BSc (Hons) Early Childhood Education/ Early Childhood Education with Special Needs.

   Το πρόγραμμα εισάγει τους σπουδαστές στη μελέτη της παιδικής ηλικίας και επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των παιδιών από τη γέννησή τους μέχρι την ηλικία των έξι ετών. Ο σπουδαστής μαθαίνει τις μεθόδους αξιολόγησης των αναγκών των παιδιών όσον αφορά τη φροντίδα και την εκπαίδευσή τους.. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο υπερσύγχρονο παιδαγωγικό εργαστήρι του ΟΜΗΡΟΥ, καθώς και σε συνεργαζόμενους νηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
    

   * Πρόγραμμα Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 2
    
   EDEXCEL
    
   Ο βρετανικός οργανισμός EDEXCEL είναι ο μεγαλύτερος φορέας χορήγησης τίτλων σπουδών της Μ. Βρετανίας, πιστοποιημένος από το Υπουργείο Παιδείας της χώρας και ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός όμιλος παγκοσμίως.
   Δραστηριοποιείται σε πάνω από 90 χώρες με περισσότερα από 5.400 κέντρα σε όλο τον κόσμο.
   Συνεργάζεται με υπουργεία και κυβερνητικές υπηρεσίες για την ανάπτυξη και αναμόρφωση εκπαιδευτικών προτύπων και πρακτικών, καθώς και με τον επιχειρηματικό κόσμο για την παροχή εξειδικευμένων ατόμων σε θέματα πρόσληψης, ανάλυσης δεξιοτήτων, εκπαίδευσης προσωπικού και αξιολόγησης της εργασιακής απόδοσης.
   Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Aegean College-ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει τα BTEC HND (Επίπεδο 5 στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Πιστοποίησης Προσόντων και Πιστωτικών Μονάδων [EQF]) σε μία σειρά ειδικοτήτων υψηλής ζήτησης. Το BTEC HND αναγνωρίζεται ευρέως ως ισοδύναμο των δύο πρώτων ετών και οδηγεί στην ένταξη σε πανεπιστημιακά προγράμματα.
  • Τίτλος προγράμματος

   HND Advanced Practice in Work with Children and Families (Education)
   HND στην Προσχολική Αγωγή

   Διάρκεια προγράμματος

   2 χρόνια

   Γλώσσα διδασκαλίας

   Αγγλικά/Ελληνικά

   Τίτλος σπουδών απονέμεται από

   EDEXCEL/BTEC, UK

   Όροι εγγραφής στο πρόγραμμα

   Απολυτήριο Λυκείου

   Συνέχεια σπουδών

   3ο έτος σε προγράμματα BSc (Hons) Early Childhood Education/ Early Childhood Education with Special Needs από κρατικά βρετανικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

    
   Προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ υποστήριξη στην αγγλική γλώσσα και στη χρήση Η/Υ σε όλους τους εγγεγραμμένους φοιτητές.
  • Μαθήματα 1ου Έτους 

   Θεωρίες Ανάπτυξης: Από τη Γέννηση έως Τριών Ετών (Theories of Development: Birth to three) 
   Πρόγραμμα Διδασκαλίας, Παιχνίδι και Εκπαίδευση στην Προσχολική Ηλικία (Early Years Curriculum, Play  and Learning) 
   Θεωρίες Ανάπτυξης: Από Τριών Ετών και μετά (Theories of Development: Three plus) 
   Κατανοώντας τη Συμπεριφορά των Παιδιών (Understanding Children's Behaviour) 
   Επαγγελματική Πρακτική (Professional Practice) 
   Τα Αποτελέσματα της Απώλειας Αισθήσεων στην Πρώιμη Ανάπτυξη των Παιδιών (Effects of Sensory Loss on  Early Childhood Development) 
   Περιβαλλοντολογικά Ζητήματα για τα Πρώτα Χρόνια (Environmental Issues for the Early years) 
   Βοηθώντας στην Κατανόηση του Κόσμου (Promoting Knowledge and Understanding of the World)

   Μαθήματα 2ου Έτους 

   Συνεχής Ανάπτυξη (Continuing Development) 
   Επικοινωνία, Αξίες και Ηγετικές Ικανότητες στα Πρώτα Χρόνια Ανάπτυξης (Communicating, Values and  Leadership in an Early Years Environment)
   Προστασία των Παιδιών (Child Protection) 
   Βοηθώντας στην Ανάπτυξη Γλωσσικών Ικανοτήτων (Promoting language Development) 
   Παιχνίδια Εκμάθησης στα Πρώτα Χρόνια (Developing Play in the Early Years) 
   Παιδαγωγικά Ζητήματα για τα Πρώτα Χρόνια (Pedagogic Issues for the Early Years) 
   Σύγχρονα Ζητήματα στην Υγεία των Παιδιών (Contemporary Issues in Child Health) 
   Πτυχιακή Εργασία (Early Years Research and Project)

    

  • Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ έχει δημιουργήσει και λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του ένα υπερσύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδαγωγικών Τμημάτων.
   Το Εργαστήριο σχεδιάστηκε με γνώμονα τα πιο πρόσφατα διεθνή εκπαιδευτικά και επαγγελματικά πρότυπα στον τομέα της Παιδαγωγικής. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα χώρο προσομοίωσης επαγγελματικών συνθηκών.

   Η περιμετρική διάταξη των πάγκων ευνοεί την πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία μεταξύ καθηγητών και σπουδαστών, ενώ οι ειδικά διαμορφωμένες παιδαγωγικές «γωνιές» θυμίζουν αρκετά μία τυπική αίθουσα νηπιαγωγείου. 

   Το Εργαστήριο διαθέτει κρουστά και άλλα μουσικά όργανα, σύγχρονο ηχοσύστημα για το μάθημα της μουσικοκινητικής αγωγής, κατασκευαστικό και υλικό χειροτεχνίας για το μάθημα των εικαστικών τεχνών, καθώς και κουκλοθέατρο με το αντίστοιχο υλικό για το εργαστήριο κουκλοθεάτρου.

   Η έκταση της αίθουσας επιτρέπει τη διεξαγωγή βιωματικών μαθημάτων, όπως ψυχοκινητική αγωγή, θεατρικό παιχνίδι και την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και σεμιναρίων.

   Οι σπουδαστές αναπτύσσουν επαγγελματικές δεξιότητες σε όλους τους τομείς της φροντίδας, της εκπαίδευσης και της ψυχαγωγίας των παιδιών της προσχολικής ηλικίας κάνοντας την πρακτική τους άσκηση σε συνεργαζόμενους νηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

210.3211228 & 210.3800811
 
 • "Παρόλο που η επιχείρησή μου είναι μικρή μπόρεσα να κατανοήσω βασικές έννοιες που αφορουν τη λειτουργία της και να εφαρμόσω στην πράξη αυτά που διδάχθηκα." 

   

   Νικόλαος Σαμαρίδης, MBA Leadership & Management Development 

   
 • " The schedule was flexible; lectures were conducted in a professional approach, with adequate resources and support. The experience has been delightful with such a rich culture, warm reception and receiving all the support l needed." 

   

  Nomonde Ncube, MBA Leadership & Management Development with Accounting and Finance

   

   
 • "Παρά την 10ετή προϋπηρεσία μου, βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα μαθήματα όπου είχα την ευκαιρία να μοιραστώ προσωπικές εμπειρίες με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές μου."

   

  Άννα Ακριβίδη, MBA Leadership & Management Development with Human Resources Management

   
 • "Τα τελευταία 18 χρόνια, εργάζομαι σε ένα διεθνή τηλεπικοινωνιακό οργανισμό και ένιωσα πως είναι απαραίτητο για την επαγγελματική μου εξέλιξη να αποκτήσω μία πιστοποίηση των γνώσεων που είχα αποκομίσει, αλλά και να τις εμπλουτίσω με νέες. " 

   

   Πέτρος Γιαννακόπουλος, MBA Leadership & Management Development with Marketing 

   
 • " Εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έγκριτους επαγγελματίες από το χώρο της Ψυχολογίας και άλλων Ανθρωπιστικών επιστημών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου θεωρώ πως κατέχω πολλά εφόδια για τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της Ψυχολογίας." 

   

  Μαρία Πινγκούλη, BSc (Hons) in Psychology