DEMODEMO
slider-shadow
     • Το Aegean College προσφέρει στην Ελλάδα το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Ψυχολογίας BSc (Hons) Psychology Science and Practice. Οι σπουδαστές του προγράμματος αποκτούν τις θεωρητικές βάσεις στην ψυχολογική μελέτη και κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, ενθαρρύνονται να αναπτύξουν ερευνητικές δραστηριότητες πεδίου και προετοιμάζονται κατάλληλα τόσο για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας όσο και για τη συνέχιση των σπουδών τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

      Μέσω του προγράμματος καλύπτουν τα βασικά γνωστικά πεδία της Ψυχολογίας, όπως είναι οι Θεωρίες Προσωπικότητας, οι Βιολογικές Βάσεις της Ανθρώπινης Συμπεριφοράς, η Αναπτυξιακή Ψυχολογία, η Γνωστική Ψυχολογία, η Νευροψυχολογία, η Κοινωνική Ψυχολογία και οι θεμελιώδεις αρχές Επιστημονικής Έρευνας.

      Στο πλαίσιο του προγράμματος BSc (Hons) Psychology Science and Practice προβλέπεται η πρακτική άσκηση των σπουδαστών (work placement), όπου, σε επίπεδο παρατήρησης, θα παρακολουθήσουν τη θεραπευτική διαδικασία σε περιστατικά παιδιών και ενηλίκων, με στόχο να αποκτήσουν την απαραίτητη για την επαγγελματική και ακαδημαϊκή τους κατάρτιση εμπειρική/βιωματική γνώση. Αξίζει να σημειωθεί ότι, πριν από την ένταξη σε πρακτική άσκηση, οι φοιτητές προετοιμάζονται κατάλληλα σε Σεμινάρια Κλινικής Πρακτικής για Ψυχολόγους.

      Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Aegean College φιλοξενούνται δύο άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια Ψυχολογίας, το Εργαστήριο Ψυχομετρίας/Έρευνας και το Εργαστήριο Κλινικής Προσομοίωσης (In-house Clinic), όπου πραγματοποιούνται πειραματικές μετρήσεις, παιχνίδια ρόλων, προσομοίωση συνεδριών κ.λπ. Επίσης, οι σπουδαστές Ψυχολογίας του Aegean College συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες της Λέσχης Κινηματογράφου του Κολεγίου, στο πλαίσιο των οποίων προβάλλονται ταινίες και εν συνεχεία ακολουθεί ανάλυση, ομιλίες επιστημόνων και συζήτηση με το κοινό.

      Η πρακτική άσκηση των σπουδαστών ψυχολογίας γίνεται σε διακεκριμένα κέντρα και κλινικές, όπως η Εταιρεία Νόσου Alzheimer, το Γαλήνειο Μέλαθρον κ.ά.


      Οι απόφοιτοι του BSc (Hons) Psychology Science and Practice του Aegean College έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν Graduate Basis for Registration (GBC) μέσω του BPS (The British Psychological Society).
     • Τίτλος προγράμματος

      BSc (Hons) Psychology Science and Practice
      BSc (Hons) στην Επιστήμη και την Πρακτική της Ψυχολογίας

      Διάρκεια προγράμματος

      3 Έτη

      Γλώσσα διδασκαλίας

      Ελληνικά /Αγγλικά

      Όροι εγγραφής στο πρόγραμμα

      Απολυτήριο Λυκείου ή ισάξιο
      6.0 IELTS score, 570 TOEFL score (μόνο για αγγλόφωνα προγράμματα)

      Συνέχεια σπουδών

      Σε προγράμματα μεταπτυχιακού επιπέδου (Master) στην Ελλάδα ή διεθνώς

     • To Aegean College προσφέρει σε όλους τους σπουδαστές δωρεάν μαθήματα εκμάθησης αγγλικής γλώσσας και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.
     • Μαθήματα 1ου Έτους

      Εισαγωγή στην Ψυχολογία ως Φυσική και Κοινωνική Επιστήμη (Introduction to Psychology as a Natural and Social Science)
      Βιολογικές Βάσεις της Συμπεριφοράς (Biological Bases of Behaviour)
      Αρχές Μεθόδων Έρευνας και Ερευνητικών Δεξιοτήτων στην Ψυχολογία (Principles of Research Methods and Research Skills in Psychology)
      Κοινωνική Ψυχολογία (Social Psychology)
      Αναπτυξιακή Ψυχολογία Ι (Developmental Psychology I)
      Πειραματικός Σχεδιασμός και Στατιστική Ι (Experimental Design and Statistics I)
      Εισαγωγή στη Γνωστική Νευροψυχολογία (Introduction to Cognitive Neuropsychology)
      Θεωρίες Προσωπικότητας και Ατομικές Διαφορές (Theories of Personality and Individual Differences)

      Μαθήματα 2ου Έτους

      Πειραματικός Σχεδιασμός και Στατιστική ΙΙ (Experimental Design and Statistics II)
      Ψυχολογία της Μάθησης (Learning)
      Ψυχολογία Αποκλίνουσας Συμπεριφοράς-Ψυχοπαθολογία (Abnormal Psychology)
      Αναπτυξιακή Ψυχολογία ΙΙ (Developmental Psychology II)
      Ψυχομετρία (Psychometrics)
      Οργανωτική Ψυχολογία (Organisational Psychology)
      Κακοποίηση και Βία (Abuse and Violence)
      Θεραπευτικές Τεχνικές (Therapeutic Techniques)

      Μαθήματα 3ου Έτους

      Πτυχιακή Εργασία (Final Year Project)
      Σκέψη και Γλώσσα (Thought and Language)
      Μνήμη και Συνείδηση (Memory and Consciousness)
      Αντίληψη και Προσοχή (Perception and Attention)
      Κλινική Ψυχολογία και Ψυχολογία της Υγείας (Clinical and Health Psychology)
      Νευροψυχολογία και Νευροψυχοφαρμακολογία (Neuropsychology and Neuropsychopharmacology)
      Ψυχολογία της Εκπαίδευσης και Ειδικές Ανάγκες (Educational Psychology and Special Needs)
     • Το Aegean College έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο Εργαστήριο Ψυχομετρικής-Νευροψυχολογικής Αξιολόγησης και Λογοθεραπευτικής Παρέμβασης.

      Το Εργαστήριο σχεδιάστηκε με γνώμονα τα πιο πρόσφατα διεθνή εκπαιδευτικά και επαγγελματικά πρότυπα στους τομείς της Ψυχολογίας και της Λογοθεραπείας. Ουσιαστικά πρόκειται για χώρο προσομοίωσης πραγματικών ερευνητικών και επαγγελματικών συνθηκών. Περιλαμβάνει παράθυρο μονής κατεύθυνσης, καθώς και οπτικοακουστική επικοινωνία μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης σε ειδικές αίθουσες μαθημάτων εξοπλισμένες με διαδραστικούς πίνακες. Με αυτόν τον τρόπο οι σπουδαστές Ψυχολογίας και Λογοθεραπείας του Aegean College έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν συνεδρίες που διεξάγονται από έμπειρους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του χώρου, ενώ παράλληλα την τάξη επιβλέπει και καθοδηγεί το έμπειρο διδακτικό προσωπικό του Κολεγίου.

      Το Εργαστήριο Ψυχομετρικής-Νευροψυχολογικής Αξιολόγησης και Λογοθεραπευτικής Παρέμβασης διαθέτει ακόμη ένα ευρύ φάσμα ψυχομετρικών και άλλων εργαλείων αξιολόγησης, καθώς και πλούσιο υλικό παρέμβασης. Πέραν της παρακολούθησης, οι φοιτητές προχωρημένου επιπέδου αναλαμβάνουν έργο υπό την αυστηρή επιτήρηση των εκπαιδευτών τους προκειμένου να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία. Τόσο οι σπουδαστές του κλάδου Ψυχολογίας όσο και εκείνοι του κλάδου Λογοθεραπείας έχουν την εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία να συνδέσουν τη θεωρητική γνώση που αποκτούν στις παραδόσεις με την εφαρμογή της στο εμπειρικό πεδίο. Παράλληλα, οι φοιτητές και των δύο κλάδων καλούνται να συνεργαστούν μεταξύ τους προκειμένου να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας μιας «διεπιστημονικής ομάδας παρέμβασης», σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα μοντέλα παρέμβασης στους Τομείς Υγείας.

      Το Aegean College ανταποκρίνεται με συνέπεια στις ουσιαστικές ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ανάγκες των φοιτητών του, παρέχοντάς τους με υπευθυνότητα τα κατάλληλα εφόδια για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.
     • Οι κάτοχοι πτυχίου BSc (Hons) Psychology Science and Practice μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο εύρος περιστατικών, να εργαστούν με άτομα όλων των ηλικιών και να αποκτήσουν εμπειρία σε διάφορα ζητήματα και παθολογίες (προσωπική ανάπτυξη και προβλήματα, ψυχικές-νευρολογικές διαταραχές, διαχείριση συναισθημάτων, στρες, διαπροσωπικές σχέσεις, έξεις κ.ά).

      Οι απόφοιτοι του προγράμματος BSc (Hons) Psychology Science and Practice μπορούν να εργαστούν σε διάφορες υπηρεσίες/ κέντρα ψυχικής υγείας του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, καθώς και ως Ελεύθεροι Επαγγελματίες με αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα σε κέντρα αποκατάστασης, νοσοκομεία και κέντρα ειδικής αγωγής. Μπορούν, επίσης, να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στον ανώτερο κύκλο σπουδών που οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού τίτλου (Master) ΜSc Foundations in Clinical Psychology.


      Οι απόφοιτοι του BSc (Hons) Psychology Science and Practice του Aegean College έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν Graduate Basis for Registration (GBC) μέσω του BPS (The British Psychological Society).

    • Φώτης Παπαναστασίου, Επιστ. Υπεύθ. Σχολής Υγείας & Ανθρωπιστικών Επιστημών

     'Ο Φώτης Παπαναστασίου είναι Ειδικός Παιδαγωγός, αριστούχος απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με μεταπτυχιακό στη Σχολική Ψυχολογία. Από το 2006 εργάζεται ως ειδικός παιδαγωγός σε τμήματα ένταξης και ειδικά δημοτικά σχολεία. Έχει δουλέψει με τα παιδιά σε διαγνωστικό και θεραπευτικό πλαίσιο σε ευρύ φάσμα δυσκολιών, όπως μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ, αυτισμός, κ.λπ. Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Μαθησιακές Ευκολίες - Πρόγραμμα Υποστήριξης και Παρέμβασης στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες» των εκδόσεων ΠΕΔΙΟ. Αποτελεί Επιστημονικό Υπεύθυνο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και της Σχολής Υγείας του Aegean College, Επιστημονικό Διευθυντή του Πρότυπου Κέντρου Ειδικών Θεραπειών «Παιδίων Πλεύση» και διαχειριστή της ιστοσελίδας www.eidikospaidagogos.gr. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε συνέδρια και ημερίδες με θέματα σχετικά με την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, καθώς και τη Σχολική Ψυχολογία. Άρθρα και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευθεί σε πλήθος εφημερίδων, περιοδικών, ιστοσελίδων και τηλεοπτικών εκπομπών. Στο πλαίσιο της συνεχούς κατάρτισης και της παρακολούθησης των εξελίξεων στον επιστημονικό της χώρο έχει παρακολουθήσει επίσης εξειδικευμένα workshops, συνέδρια και ημερίδες.'
      


     Ανδρόνογλου Χρυσάνθη, BA, BSc, MSc, PhDc, Head of Life and Human Sciences, Psychology Programmes Pathway Leader, Aegean Omiros College

     'Η Χρυσάνθη Ανδρόνογλου, αδειούχος Ψυχολόγος, είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αμερικάνικου Κολλεγίου της Ελλάδος των αντίστοιχων τμημάτων Ψυχολογίας. Απέκτησε τον πρώτο της Μεταπτυχιακό Τίτλο των Επιστημών (MSc) στην Αναπτυξιακή Νευροψυχολογία, από το University of Essex, UK, και το 2ο Μεταπτυχιακό της τίτλο από το ΠΜΣ (MSc) Κλινικής Νευροψυχολογίας της Ιατρικής Σχολής της Αθήνας σε συνεργασία με το Texas State University που οδηγεί σε διδακτορικό τίτλο σπουδών. Έχει εκπαιδευτεί στην νευροψυχολογική εκτίμηση και παρέμβαση παιδιών και ενηλίκων τόσο στην Ιατρική Σχολή Αθηνών όσο και στο University of Essex και εργάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο ως μέρος της πρακτικής της εκπαίδευσης. Επιπλέον έχει εκπαιδευτεί από την Εταιρεία Ψυχολογικής Ψυχιατρικής Ενηλίκου και Παιδιού-ΕΨΨΕΠ στην παρέμβαση και διαχείριση παιδιών με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές- Αυτισμό, Αναπτυξιακές Δυσκολίες και Πολλαπλές Ειδικές Ανάγκες καθώς και στην Ψυχοθεραπεία παίδων και την Κοινωνική Ψυχιατρική. Επίσης, έχει ολοκληρώσει ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης εφαρμογών γνωστικο-συμπεριφοριστικής θεραπείας- CBT που διοργανώθηκε από το Beck Institute for Cognitive Therapy στην Ελλάδα. Εκπόνησε κλινική πρακτική άσκηση άνω των 3.500 ωρών σε Κοινοτική Υπηρεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο σε συνεργασία με το University of Essex, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής –Δρομοκαΐτειο, στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιώς, στο Σύλλογο Φίλων παιδιών με καρκίνο- Ελπίδα, στο Κέντρο παρέμβασης ΚΑΔΜΟΣ και σε συνεργαζόμενα με το Αιγινήτειο ιατρεία ψυχιατρικής και νευρολογίας. Αποτέλεσε μέλος ερευνητικών ομάδων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σε συνεργαζόμενους με το Αιγινήτειο Νοσοκομείο εκπαιδευτικούς φορείς. Εργάζεται πλέον των 13 ετών ως νευροψυχολόγος στον ιδιωτικό τομέα και είναι ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Ψυχοδιαγνωστικής Ψυχοθεραπείας και Αγωγής Λόγου. Έχει εμπειρία στην αξιολόγηση ψυχικής υγείας και στην παρέμβαση, σε όλο το ηλικιακό φάσμα.
     Επί σειρά ετών δίδαξε ως εισηγήτρια του University of Northumbria, UK σε συνεργαζόμενο κολέγιο στην Ελλάδα μεταξύ άλλων Ψυχοφυσιολογία, Νευροψυχολογία, Πειραματικό Σχεδιασμό και Στατιστική ενώ υποστήριξε και τη διδασκαλία SPSS στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια των σπουδών της. Έχει χρηματίσει επί σειρά ετών επικεφαλής σχεδιασμού, δημιουργίας και υποστήριξης Ψυχομετρικών και Πειραματικών Εργαστηρίων Ψυχολογίας αλλά και Υπεύθυνη του τμήματος Ψυχολογίας σε ιδιωτικά κολέγια. Από το 2008 συνεργάζεται με το Aegean Omiros College ως Εισηγήτρια και Επικεφαλής της Σχολής Υγείας και Ανθρωπιστικών Επιστημών και από το 2016 Επικεφαλής της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών-Επιστημών Ζωής με κύριο έργο την οργάνωση των Σχολών, τη δημιουργία και τον ποιοτικό έλεγχο ακαδημαϊκών προγραμμάτων, καθώς και την εκπαίδευση ακαδημαϊκού προσωπικού.'
      


     Θεοδόση-Πολυμέρη Κυριακή, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής

     'Απόφοιτη του Τμήματος Ψυχοκοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου East London University, προχώρησε στον τομέα της Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας και αργότερα στην Ομαδική Ανάλυση. Είναι Τραυματοθεραπευτής με την μέθοδο EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing) μέλος του Διοικητικού Συμβουλείου της EMDR Hellas.
     Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πλήθος συνεδρίων σε θέματα Κλινικής Ψυχολογίας αλλά και σε θέματα Οργανωτικής Ψυχολογίας, Ηγεσίας και Ηθικής στον χώρο εργασίας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα τα τελευταία χρόνια αφορούν στον κλάδο της Ψυχανάλυσης.
     Καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας από την σύστασή του, είναι υπεύθυνη για τις δραστηριότητες του Τμήματος Ψυχολογίας, AOC Ψinema Club (κινηματογραφική λέσχη), Ομάδα Ανάλυσης Μύθων και Παραμυθιών και Πειραματική Ομάδα.'
      


     Μαρκέλλα Φιστέ, MSc, PhD, Co-pathway leader Psychology Programmes, Lecturer

     'Απόφοιτος του τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθήνας, του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, κάτοχος 2ετούς μεταπτυχιακού διπλώματος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
     Εργάζεται ως ψυχολόγος στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο τα τελευταία 17 έτη. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος και μέλος σε Τομεακές Επιτροπές Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας στην Αττική και στην Επαρχία, στον παρόντα χρόνο στην Α ΤΕΨΥ Αττικής του Υπουργείου Υγείας. Επίσης τακτικό μέλος της Επιτροπής Επιλογής θέσεων Επιστημονικού Προσωπικού στο ΨΝΑ Δαφνί. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου, της Ελληνικής Εταιρίας Θεραπείας της Συμπεριφοράς και εγγεγραμμένη στο Μητρώο Διδασκόντων Κολλεγίων. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Στελεχών Βασικών και Συμπληρωματικών ΣΥΥ και Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων καθώς και Πιστοποιημένο Στέλεχος ΣΥΥ. Έχει λάβει πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση Συμπεριφοριστικών-Γνωστικών Θεραπειών.
     Έχει συμμετάσχει σε πολυήμερα workshops και master classes σχετικά με enhanced CBT, Schema Therapy, Psychiatry από κορυφαίους trainers της Αμερικής και Ευρώπης.
     Έχει συμμετάσχει σε 146 Ελληνικά και διεθνή συνέδρια με 117 ανακοινώσεις. Έχει 45 δημοσιεύσεις σε πλήρη και περιληπτική μορφή σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Είναι εκπαιδεύτρια σε ΕΠΑΛ, ΙΕΚ καθώς και σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Υγείας '
      


     Εριφύλλη Τσιρέμπολου, PhD, Lecturer

     'Η Εριφύλλη Τσιρέμπολου είναι Ψυχολόγος. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές είναι στην Γνωστική Νευροψυχολογία με εξειδίκευση στις Νευρο-αναπτυξιακές Διαταραχές. Έχει λάβει το διδακτορικό της δίπλωμα στον τομέα της θεραπευτικής αντιμετώπισης των κοινωνικών και συναισθηματικών ελλειμμάτων των παιδιών με αυτισμό από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι επόπτρια και θεραπεύτρια παιδιών με αυτισμό στον μη κερδοσκοπικό φορέα Ινστιτούτο Συστημικής Ανάλυσης της Συμπεριφοράς, διδάσκει σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και στο Κολλέγιο Aegean Omiros College. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και ξένα συνέδρια και το συγγραφικό της έργο εστιάζεται σε θεραπευτικές παρεμβάσεις που αφορούν παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου.'
      

Στείλε μας τα στοιχεία σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

210.3211228 & 210.3800811
 
 • "Παρόλο που η επιχείρησή μου είναι μικρή μπόρεσα να κατανοήσω βασικές έννοιες που αφορουν τη λειτουργία της και να εφαρμόσω στην πράξη αυτά που διδάχθηκα." 

   

   Νικόλαος Σαμαρίδης, MBA Leadership & Management Development 

   
 • " The schedule was flexible; lectures were conducted in a professional approach, with adequate resources and support. The experience has been delightful with such a rich culture, warm reception and receiving all the support l needed." 

   

  Nomonde Ncube, MBA Leadership & Management Development with Accounting and Finance

   

   
 • "Παρά την 10ετή προϋπηρεσία μου, βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα τα μαθήματα όπου είχα την ευκαιρία να μοιραστώ προσωπικές εμπειρίες με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές μου."

   

  Άννα Ακριβίδη, MBA Leadership & Management Development with Human Resources Management

   
 • "Τα τελευταία 18 χρόνια, εργάζομαι σε ένα διεθνή τηλεπικοινωνιακό οργανισμό και ένιωσα πως είναι απαραίτητο για την επαγγελματική μου εξέλιξη να αποκτήσω μία πιστοποίηση των γνώσεων που είχα αποκομίσει, αλλά και να τις εμπλουτίσω με νέες. " 

   

   Πέτρος Γιαννακόπουλος, MBA Leadership & Management Development with Marketing 

   
 • " Εκτός από τις ακαδημαϊκές γνώσεις είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έγκριτους επαγγελματίες από το χώρο της Ψυχολογίας και άλλων Ανθρωπιστικών επιστημών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου θεωρώ πως κατέχω πολλά εφόδια για τα πρώτα μου βήματα στο χώρο της Ψυχολογίας." 

   

  Μαρία Πινγκούλη, BSc (Hons) in Psychology