Δρ Ευαγγελία Φάππα

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc, PhD

Η Δρ Ευαγγελία Φάππα είναι απόφοιτη του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών από το ίδιο τμήμα, με υποτροφία από το ΙΚΥ.

Έχει εργαστεί επί τρία χρόνια στην πρακτική άσκηση των τελειόφοιτων φοιτητών του τμήματος Επιστήμης Διαιολογίας-Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

Είναι υπεύθυνη του τμήματος Διαιτολογίας στο Aegean College και έχει εργαστεί σε εννέα ερευνητικά προγράμματα. Έχει συμμετάσχει σε εθνικά και διεθνή συνέδρια με αναρτημένες ή προφορικές ανακοινώσεις και ως προσκεκλημένη ομιλήτρια. Έχει συνεργαστεί στη συγγραφή δύο ακαδημαϊκών βιβλίων, ενός κεφαλαίου επιστημονικού συγγράμματος και επτά άρθρων δημοσιευμένων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Είναι βοηθός σύνταξης στο επιστημονικό περιοδικό «Ελληνική Επιθεώρηση Διαιτολογίας – Διατροφής», του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων και κριτής σε τρία διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς, τους παράγοντες που επηρεάζουν την προσκόλληση στις διατροφικές συστάσεις, θεωρητικά υποδείγματα, μεθόδους και τεχνικές διατροφικής συμβουλευτικής, διατροφικές εφαρμογές ηλεκτρονικής υγείας κ.ά.