Αθανάσιος Α. Παναγιωτόπουλος

Χημικός, BSc, MSc, PhD

Ο Αθανάσιος Α. Παναγιωτόπουλος, είναι διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (2021). Εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή του στο Εργαστήριο Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ). Έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στο Τμήμα Χημείας, στον τομέα της ανόργανης χημείας (2016). Απέκτησε πτυχίο στην Χημεία (2014).

Έχει συμμετάσχει σε μία πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με θέμα τη σύνθεση νέων χημικών ενώσεων με φαρμακευτική δράση. Έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία για τις εργασίες του, με σημαντικότερα τις υποτροφίες για τη συμμετοχή του στα διεθνή συνέδρια και το 1ο βραβείο της Royal Society of Chemistry για την καλύτερη αναρτημένη εργασία στο διεθνές συνέδριο “MCWG Meetings of Cost Action MP1307” το 2016. Τόσο κατά την διάρκεια των προπτυχιακών όσο και κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών του έχει αποσπάσει υποτροφίες λόγω της άριστης απόδοσης του.

Είναι συγγραφέας 34 βιβλίων συνολικά, εκ των οποίων 6 είναι στα ελληνικά και 28 ξενόγλωσσα στον τομέα της γενικής και ανόργανης χημείας, της οργανικής χημείας, της κλινικής χημείας, της βιοχημείας, των φυσικών προϊόντων και της φαρμακολογίας.