Δρ. Αμαλία Τσαγκάρη

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, PhD

Η Αμαλία Τσαγκάρη είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Πραγματοποίησε τη διδακτορική της διατριβή στο Εργαστήριο Έρευνας Μυοσκελετικών Παθήσεων της Ιατρικής Σχολής Αθήνας με αντικείμενο την ‘Υποθρεψία σε Οστεοπορωτικούς Ασθενείς με Κάταγμα του Ισχίου’’.

Από το 2004 εργάζεται στο Νοσοκομείο ΚΑΤ ως κλινική διαιτολόγος.

Έχει συνεργαστεί με το Εργαστήριο Έρευνας Μυοσκελετικών Παθήσεων ως επιστημονική συνεργάτης, ως εκπαιδεύτρια τελειόφοιτων φοιτητών κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και των ΤΕΙ Διατροφής Κρήτης και Θεσσαλίας και σε ιδιωτικά κολλέγια ως διδάσκουσα.

Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή κεφαλαίου για το ακαδημαϊκό βιβλίο «Μεταβολικά νοσήματα των οστών» (έκδοση Γ. Λυρίτης, Ηylonome), και είναι συγγραφέας του βιβλίου ‘’Διατροφή και Οστεοπόρωση’’ ( Μ. Κοντογιάννη & Α. Τσαγκάρη, Hylonome).

Το ερευνητικό της ενδιαφέρον αφορά την τεχνητή διατροφή συμπεριλαμβανομένου τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, τη διατροφή κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης, το σακχαρώδη διαβήτη και τα μεταβολικά νοσήματα των οστών. Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια, ως διοργανώτρια αλλά και με αναρτημένες και προφορικές ανακοινώσεις σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων και εκπρόσωπος το ΠΣΔΔ στον European Federal Association of Dietetics (EFAD) και στο International Confederation Dietetic Association (ICDA). Τα τελευταία έτη είναι μέλος του European Specialist Dietetic Network (ESDN) για τους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας του EFAD.