Δαλακούρας Κωνσταντίνος

Programme Director

Ο Δαλακούρας Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην Ξάνθη εν έτει 1981.

Είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών από το 2004 και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος(ΤΕΕ). Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην «Επιστήμη των Υπολογιστών» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2006).

Εργάζεται στον τομέα της εκπαίδευσης από το 2002 και ειδικότερα στην τριτοβάθμια από το 2009 έχοντας διδάξει σε πλήθος τεχνολογικών ιδρυμάτων ανά τον Ελλαδικό χώρο (ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ – ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΑΣΠΑΙΤΕ) με έμφαση στα μαθήματα προγραμματισμού (διαδικαστικός, διαδικτυακός και αντικειμενοστραφής).

Είναι εν ενεργεία εργαστηριακός καθηγητής στην ΑΣΠΑΙΤΕ ενώ πριν ασχοληθεί με την εκπαίδευση είχε συμμετάσχει σε πλήθος έργων στην βιομηχανία της πληροφορικής αρχικά ως μηχανικός λογισμικού (Java EE) και μετά ως σύμβουλος έργων πληροφορικής.Έχει διατελέσει Υπεύθυνος Τμημάτων Πληροφορικής Ελληνικών Κολλεγίων (Programme Director) από το 2014 σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Βρετανικά Πανεπιστήμια.

Είναι συγγραφέας του Συμπληρώματος Πιστοποιητικού Europass για ειδικότητες Πληροφορικής σε συνεργασία με τον ΕΟΠΠΕΠ. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος τεχνικών αλλά και σεμιναρίων σχετικά με την Εκπαίδευση Ενηλίκων, ενώ παράλληλα είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής από τον ΕΟΠΠΕΠ και εξεταστής στις Πανελλήνιες εξετάσεις Πιστοποίησης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα Δίκτυα Αισθητήρων καθώς και την οπτοηλεκτρονική, πάνω στα οποία ακολουθεί και κύκλο Διδακτορικών Σπουδών.