Δημήτριος Καραγιαννάκης

Απόφοιτος της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του πανεπιστημίου της Αθήνας, με ειδίκευση στον κύκλο σπουδών “Άσκηση, Ευρωστία και Υγεία“, και με μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη “Βιολογία της Άσκησης“.

Αυτό το διάστημα ολοκληρώνει τις διδακτορικές του σπουδές στον Τομέας της Αθλητιατρικής και Βιολογίας της Άσκησης στο οικείο Πανεπιστήμιο. Έχει συμμετάσχει στη διδασκαλία του Εργαστηριακού μαθήματος «Αποκατάσταση Μυοσκελετικών Δυσλειτουργιών» στη Σ.Ε.Φ.Α.Α. της Αθήνας για τα ακαδημαϊκά έτη 2008-2009 και 2009-2010.

Έχει πολυετή εμπειρία ως γυμναστής φυσικής κατάστασης σε αθλητικούς συλλόγους και στο δημοτικό γυμναστήριο του δήμου Πετρούπολης. Επίσης έχει εργαστεί επί σειρά ετών και ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Από το 2008 εργάζεται ως Λέκτορας Φυσικής Αγωγής του Τομέα Ηγετικής –Διοικητικής, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Φυσιολογίας στη Σχολή Ικάρων. Παράλληλα διατηρεί ένα γυμναστήριο προσωπικής εκγύμνασης καθώς και ένα εργομετρικό εργαστήριο. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με δημοσιευμένες εργασίες σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης καθώς επίσης στην πρόληψη και αποκατάσταση μυοσκελετικών παθήσεων και τραυματισμών.