Δρ Πάτρα Βλαχοπάνου

Η Δρ. Πάτρα Βλαχοπάνου διαθέτει Προπτυχιακό στην Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Essex, και Διδακτορικό στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Είναι μέλος της Ψυχολογικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδος (Ψ.Ε.Β.Ε.) και της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρίας (BPS).

Διαθέτει, επίσης, πιστοποιήσεις στις Εφαρμοσμένες και Προηγμένες Μεθόδους της Στατιστικής από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (SPSS, AMOS, MPLUS, PROCESS), καθώς και στην Σχολική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συνεχίζει την εκπαίδευσή της στη Στατιστική μαθαίνοντας την γλώσσα προγραμματισμού R.

Έχει εργαστεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διδάσκοντας σεμιναριακού τύπου μαθήματα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Επί του παρόντος, εργάζεται ως επιστημονικό προσωπικό στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και στο Πανεπιστήμιο Νεάπολης, Πάφου στα προγράμματα ειδικής αγωγής και εκπαιδευτικής ψυχολογίας αντίστοιχα, διδάσκοντας μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Έχει ερευνητική και διδακτική εμπειρία, και τα ενδιαφέροντά της περιλαμβάνουν τη συναισθηματική ρύθμιση, την αναβλητικότητα και την ψυχολογική ευημερία στην εκπαίδευση.