Δρ. Εριφύλλη Τσιρέμπολου

PhD, Senior Lecturer, Programme Director MSc στη Σχολική Ψυχολογία, MSc Early Childhood Education (with SN), MSc Νευροψυχολογίας & Γνωσιακής Νευροεπιστήμης

Η Εριφύλλη Τσιρέμπολου σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αγγλίας της Πόλης του Μπρίστολ. Στο Πανεπιστήμιο της Πόλης του Λονδίνου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γνωστική Νευροψυχολογία, με εξειδίκευση στις Νευρο-αναπτυξιακές Διαταραχές.

Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στον Τομέα Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε με άτομα με Σύνδρομο Williams στην Αγγλία και από το 2005 έως σήμερα εργάζεται με παιδιά στο φάσμα του Αυτισμού.

Από το 2013 έως σήμερα είναι εξωτερική επιστημονική συνεργάτιδα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2014 έως σήμερα είναι συνεργάτιδα του Ιδιωτικού Κολλεγίου AEGEAN OMIROS. Επίσης, από το 2018 έως σήμερα είναι ακαδημαϊκή υπεύθυνος του μεταπτυχιακού προγράμματος Σχολικής Ψυχολογίας στο AEGEAN OMIROS COLLEGE.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα και το συγγραφικό της έργο εστιάζονται στον τομέα της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης της Συμπεριφοράς, καθώς και σε θεραπευτικές παρεμβάσεις που αφορούν παιδιά με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος και τις οικογένειές τους με σκοπό την ενίσχυση των κοινωνικών τους δεξιοτήτων και τη βελτίωση της έκφρασης του συναισθήματος.

Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Είναι επόπτρια του Ινστιτούτου Συστημικής Ανάλυσης της Συμπεριφοράς και εκπαιδεύτρια επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου.