Ευγενία Παναγιωτοπούλου

Λογοθεραπεύτρια, MSc

Η Ευγενία Παναγιωτοπούλου είναι Αριστούχος του Τμήματος Λογοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πάτρας (2003), με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στο University of Newcastle upon Tyne της Μεγάλης Βρετανίας (MSc in Human Communication Sciences, Department of Speech, School of Education, Communication and Language Sciences, 2005).

Υπότροφος του ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, 1999), με ερευνητική δραστηριότητα και παρουσιάσεις σε συνέδρια, διετέλεσε Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοθεραπευτών – Λογοπαθολόγων Ελλάδος (ΣΕΛΛΕ) (2011), στον οποίο είναι μέλος από το 2004.

Στο πλαίσιο συνεχούς κατάρτισης έχει λάβει πιστοποιήσεις και μετεκπαιδεύσεις σε μεθόδους αποκατάστασης στις διαταραχές ομιλίας, λόγου και επικοινωνίας. Με ειδίκευση στις αναπτυξιακές γλωσσικές διαταραχές και στην αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών, έχει εργαστεί τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα (ΣΜΕΑ, ΟΠΚΑΠ Αγ. Δημητρίου).

Από το 2006, διατηρεί τα Κέντρα Λογοθεραπείας και Ειδικών Θεραπειών “Διάλογος” στον Άλιμο και τον Ταύρο, όπου ασχολείται κυρίως με παιδιά που παρουσιάζουν προβλήματα στην ομιλία, την επικοινωνία και τον προφορικό και γραπτό λόγο.

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται ως εισηγήτρια σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και ως καθηγήτρια στο Aegean College.