Σάββας Δημητριάδης

Ο Σάββας Δημητριάδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μιου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Distinction) στην Αθλητική Εμ-Βιομηχανική (MSc in Sports Biomechanics) από το Παν/μιο του Λάφμπορο στην Αγγλία (University of Loughborough).

Ασχολήθηκε αρκετά χρόνια με τον πρωταθλητισμό στο στίβο στο αγώνισμα των 100 μέτρων με πανελλήνιες διακρίσεις. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο του CrossFit και της Ολυμπιακής Άρσης Βαρών.
Η επιστημονική του εξειδίκευση σχετίζεται κυρίως με την εφαρμογή της φυσικής επιστήμης σε κινήσεις διαφόρων αθλημάτων με στόχο της ανάλυση και την βελτίωση τους. Πιο συγκεκριμένα στην ανάλυση της τεχνικής κατά το τρέξιμο μέγιστης έντασης (Sprint) μέσω σύγχρονων συστημάτων αισθητήρων και οργάνων (Vicon System) και πως επηρεάζει την επίδοση του αθλητή αλλά και την πιθανότητα τραυματισμού.

Το τελευταίο διάστημα εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε δομές της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στους τομείς της επιστήμης του αθλητισμού, της Φυσικής επιστήμης αλλά και της Ρομποτικής.