Ευαγγελία Πιταράκη

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc

Η Ευαγγελία Πιταράκη είναι απόφοιτος του τμήματος Διαιτολογίας – Διατροφής του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Έλαβε με άριστα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Επιστημών, MSc Κλινική Διατροφή, από το τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής, του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Από τον Οκτώβρη του 2016 φοιτά στο πρόγραμμα μεταπτυχιακό σπουδών της ιατρικής σχολής με θέμα «Μεταβολικά νοσήματα οστών».

Μετά τη εκπόνηση της πρακτικής της άσκησης στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς», η επαγγελματική της εμπειρία περιλαμβάνει επιστημονικές συνεργασίες με φορείς σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, από το 2008 έως σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη, συνεργάστηκε με αλυσίδα γυμναστηρίων, Ινστιτούτο αισθητικής και Ιατρείο υπέρτασης – Παχυσαρκίας και Σακχαρώδους διαβήτη.

Εν συνεχεία, στην Αθήνα, υπήρξε υπεύθυνη διαιτολόγος σε κέντρο Ιατρικής Αισθητικής και συνεργάστηκε με πρότυπο κέντρο διατροφής και μεταβολικού ελέγχου, στο οποίο διατηρούσε διαδικτυακή στήλη ενημέρωσης με επίκαιρα θέματα σχετικά με τη διατροφή. Από το Σεπτέμβρη του 2014 έως σήμερα συνεργάζεται με μεγάλη αλυσίδα γυμναστηρίων στην Αθήνα και αποτελεί επιστημονικό συνεργάτη στο προπτυχιακό πρόγραμμα Διαιτολογίας του Aegean College.

Αποτελεί μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης σε ερευνητικά προγράμματα, όπως η επιδημιολογική μελέτη ΑΤΤΙΚΗ, της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, καθώς και σε ερευνητική μελέτη του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης με θέμα τη συσχέτιση κοινωνικοοικονομικών παραγόντων με σωματομετρικούς δείκτες και τη διατροφή σε νέους ηλικίας 18 ως 25 ετών.

Έχει συμμετάσχει σε πλήθος προφορικών και αναρτημένων ανακοινώσεων σε συνέδρια, καθώς επίσης και σε δημοσιεύσεις σε έγκριτα  διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Η συνεχής κατάρτιση και επιμόρφωση της περιλαμβάνει παρακολούθηση διαιτολογικών, ιατρικών συνεδρίων, διαλέξεων και σεμιναρίων.

Ερευνητικά της ενδιαφέροντα αποτελούν οι παράγοντες που επιδρούν επιβαρυντικά ή προστατευτικά στην εκδήλωση σακχαρώδους Διαβήτη, ο ρόλος του Μεσογειακού Διατροφικού Προτύπου στην υγεία και στην πρόληψη έναντι του σακχαρώδους διαβήτη.’